Etter en tøff høst der «Skavlan» uke etter uke har blitt grundig slått av «Lindmo» på NRK1, valgte TV 2 før jul å kaste inn håndkleet og flytte talkshowet til lørdag kveld. Neste lørdag inntar Fredrik Skavlan sitt nye sendetidspunkt, og nå er det klart at han skal på lufta 22.30, etter «Hver gang vi møtes» og «God kveld Norge».

Tv-sjefen i Mediacom, Marianne Massaiu, sier det blir «veldig spennende» å se hvordan «Skavlan» vil gjøre det så sent på lørdagskvelden.

- De møter et helt nytt konkurransebilde fra NRK, også er jeg spent på om det er de samme seerne som ser på «God kveld Norge» og «Skavlan». Det er kjendiser begge steder, men det er et litt annet kjendiseri på besøk hos Dorthe Skappel, sier Massaiu.

Møter ny NRK-komedie
Hun trekker også frem den nye komiserien «Magnus» med «Side om side»-skuespiller Vidar Magnussen på NRK1, som vil gå samtidig med «Skavlan», og premieren på den helt nye underholdningsserien  «Den ultimate agenten», som vil gå tidligere på kvelden, som usikkerhetsmomenter.

- Konkurransesituasjonen blir helt annerledes og «Magnus» har fått ganske gode kritikker, sier hun.

Les også: Slik blir NRKs nye realitysatsing - skal kåre landets beste agent

- Skavlan» var det svake leddet
Hun mener likevel at TV 2 ikke hadde noe annet valg enn å finne et nytt sendetidspunkt på «Skavlan».

- Nei, i mine øyne hadde de ikke noe annet valg enn å flytte «Skavlan». De betalte ikke alle disse millionene for såpass svake tall som han leverte i fjor høst. Fredagskvelden på TV 2 i fjor høst var isolert sett ganske bra. Det var «Skavlan» som var det svake leddet. Fortsetter han med de samme tallene på lørdag kveld, så er det mindre risiko for TV 2, sier Massaiu.

- TV 2 gjemmer ikke bort «Skavlan» med dette grepet?

- Nei, en skal huske på at det er ganske peak selv så seint på kvelden. Det er ganske mange som har på tv på det tidspunktet, sier hun.

- Vil han få de samme seertallene lineært lørdag kveld og hva vil skje med Sumo-tallene hans?

- Han økte litt på slutten i fjor høst, så det blir kjempespennende å følge med på. Når det gjelder digitaltallene, tror jeg fortsatt ikke det er Fredrik Skavlan som løfter Sumo-tallene, det er det Ole Gunnar Solskjær og Manchester United som gjør, sier tv-sjefen i Mediacom.

- Vanskelig å sammenligne
Kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 forteller at det er flere grunner til at «Skavlan» får et senere sendetidspunkt på lørdager.

- Menyen vår er litt annerledes sammensatt på lørdager, med «Hver gang vi møtes» først og så «Skavlan» etter «God kveld Norge», og så er jo 22.30 god talkshow-tid. Det har «Senkveld» vist på fredager, sier han til Kampanje.

- I og med at dere flytter programmet, håper dere på vekst i seertallene?

- Det er vanskelig å sammenligne ulike dager. Dette må få leve sitt liv på lørdager og så får vi se hvilken markedsandel programmet får.

- Hva er andelsmålet deres?

- Nei, det sier jeg ikke noe om, ler Rønningen.

Han legger til at sendetidspunktet til «Skavlan» vil variere utifra hvilke programmer som sendes i forkant.