Oppdatert med kommentarer fra Jan Ove Årsæther og fra TV 2. 

Film- og produksjonsselskapet, Flimmer Film, som blant annet står bak TV 2-programmet «Fjorden Cowboys» med Leif Einar Lothe også kjent som Lothepus, er slått konkurs ved Bergen tingrett i dag. Etter det Kampanje erfarer er det Kemneren i Bergen som har begjært selskapet konkurs.

Dette skjer kort tid etter at hybridbyrået Maverix, som ble startet av tidligere TV 2- og McCann-topper, gikk sammen med Media Bergen om å overta aksjemajoriteten i det prisbelønnede selskapet. I august kjøpte de to selskapene 40 prosent av aksjene hver, mens daglig leder Thomas Lokøen og gründer Christer Fasmer ble sittende på de resterende 20 prosentene av aksjene.

Det gikk ikke som planlagt.

- Jeg har i trekvart år prøvd å redde Flimmer Film, men når vi har løst et stort problem, har det dukket opp nye. Flimmer har vært flinke til å lage innhold, men ikke så flinke til å drive butikk, sier Jan Ove Årsæther til Bergens Tidende (BT).

- Vårt tap er begrenset
Han forteller at de nye eierne hadde kjennskap til de økonomiske problemene, Derfor er det Maverix som nå betaler regningen for at neste sesong av «Fjorden Cowboys» kan bli ferdigstilt, skriver BT.

- Dette er jo først og fremst trist for de ansatte som mister arbeidsplassen sin. Det er ikke synd på Maverix. Vårt tap er begrenset. Det er mange flinke ansatte i Flimmer, så det er ikke umulig at vi går i bresjen for at det kan bli etablert et nytt selskap i Bergen, sier Årsæther.

Han er daglig leder i Maverix. I tillegg sitter han i styret i Media Bergen-selskapet Nor PR. 

TV 2 sier at årets sesong av «Fjorden Cowboys» vil gå som planlagt når den kommer på lufta på våren på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo. 

- Serien vil gå som oppsatt. Det er gjort avtaler med produksjonsselskapet Maverix om å ferdigstille sesongen, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2 til Kampanje. 

Det er syvende sesongen av serien,  men hva som skjer fremover med serien er imidlertid usikkert

Gikk til TV 2-selskap
De siste tre årene har omsetningen i Flimmer Film falt fra 21 millioner kroner i 2015 til drøye 13,5 millioner i 2017. Da endte selskapet også opp med et resultat på 200.000 kroner.

Selskapet som har 12 ansatte, ble stiftet i 2000 og har kontor i Bergen. I tillegg til å lage dokumentarer og serier, har de også produsert fiksjon, reklame og musikkvideoer. 

Ifølge BT har Flimmer film, som har produsert serien, slått seg konkurs.

- Daglig leder Thomas Lokøen og jeg har siden mai hatt full fokus på å sikre at satsingene våre, «En gang Aurora» og «Fjorden Cowboys», blir ferdig levert. Det har vi klart. Vi har også sikret en avtale med NRK Super på kommende «Jonas dyreverden». Den videre gangen er opp til bostyret, sier medeier i Flimmer Film, Christer Fasmer, til BT. 

Bostyrer Per Christian Eriksen sier til Kampanje at han ikke har anledning til å kommentere saken i mandag ettermiddag.

«Lothepus»: - Trist
Leif Einar «Lothepus» Lothe bekrefter ovenfor Bergensavisen (BA) at han har fått med seg at Flimmer Film har gått konkurs.

- Det er selvsagt trist når slikt skjer. Av og til blir det slik, og da er det bare å rydde opp og begynne med nye kluter, sier Lothe til BA.

Han bekrefter også at den sjette sesongen av «Fjorden Cowboys» vil gå som planlagt, til tross for konkursen.

Fredag forrige uke omtalte Kampanje at fotograf og regissør Stian Servoss og produsent Thorvald Nilsen, meldte overgang fra Flimmer Film til TV 2-selskapet, Screen Story, som da var aktuell med premiere på serien «Korrespondentene» på TV 2.

Les mer: TV 2-selskap henter «Fjorden Cowboys»-team

Kampanje har forsøkt å få tak i Maverix-leder, Jan Ove Årsæther, Media Bergen-eier Ove Grønnevik, daglig leder i Flimmer Film Thomas Lokøen og gründer Christer Fasmer, uten å lykkes.