Det var NRK som omtalte saken først.

Norsk filminstitutt offentliggjorde fredag hvilke filmer som er tildelt såkalt insentivtilskudd. Der går det fram at den neste James Bond-filmen, med den foreløpige tittelen «B25», er vurdert spilt inn i Norge. På den bakgrunnen har Filminstituttet tilbudt produksjonen 47 millioner kroner.

- Vi er glade for at innspillingen av filmen med foreløpig tittel B25, er vurdert lagt til Norge. Tilskuddsrammen vi tilbyr filminnspillingen, 47 millioner kroner, er den største i insentivordningens historie, sier avdelingsdirektør Stine Helgeland i Norsk filminstitutt.

«B25» har Daniel Craig i hovedrollen. Filmen skal ifølge filmstedet IMDB ha premiere i februar 2020. Innspillingen av filmen skal starte i mars.

Insentivordningen for film gir 25 prosents refusjon av utgifter for internasjonale filminnspillinger i Norge.

James Bond har også tidligere vist interesse for å filme i Norge, men da valgt steder som ga større skatterabatter. Selv om produksjonen nå er tilbudt en stor skattefordel i Norge, er det ikke sikkert at den vil slå til, skriver Bergens Tidende.

Det er mange land som ønsker å gi insentiver for at en av verdens største merkevarer skal legge igjen sine fotavtrykk nettopp hos dem, skriver avisen.