Leder for medieinvesteringer hos Storebrand, Andreas Størmer-Nilsen, melder overgang til Nettavisen og går inn i en nyopprettet stilling som salgsdirektør. Der skal han bygge opp en ny salgsavdeling og lede en kommersiell satsing rundt økonomijournalistikk. Han tiltrer stillingen 1. april i år. 

- Andreas kommer jo fra begge sider av bordet, hvor han både har vært på mediesiden i Finn og på kundesiden i Storebrand. Jeg tror ikke det er mange som kan konkurrere med han på bransjekunnskap og bredde. Vi er ekstremt godt fornøyd med å få hans signatur på papiret, forteller sjefredaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, til Kampanje.

Størmer-Nilsen får ansvaret for alt av annonse- og innholdsmarkedsføringssalg i Nettavisen. Han vil også jobbe tett med salgsavdelingen i moderkonsernet Amedia, og med Spray som har konsernansvar for content-marketing. 

Jeg vet hva jeg går til. Det handler om å skape effekt, og det har vært hverdagen de siste 10 årene hos bådeFinn.no, Egmont og Storebrand. Nå er målet å skape et godt samarbeid med de annonsørene som ser at Nettavisen kan være riktig medievalg for å nå sine målgrupper og segment. En medieaktør må forstå annonsørens utfordring og sette seg inn i deres kundereiser for virkelig å kunne bidra til effekt, sier Størmer-Nilsen til Kampanje.

Les også: 

- Skrur sammen en kraftig nysatsing
Den siste tiden har Nettavisen ansatt flere økonomijournalister, i tillegg til å jakte korrespondenter i Trondheim og Stavanger. Med rundt ti ansatte og satsinger på ny layout og nye tjenester har Nettavisen etter det Kampanje erfarer satt av 15 millioner kroner  til å bygge opp en økonomisatsing som skal utfordre Hegnar og Dagens Næringsliv på nett.

- Vi er i ferd med å skru sammen en kraftig nysatsing på økonomi-området som vi har vært litt underbemannet på de siste årene, men som opprinnelig var en sentral del av Nettavisen da vi ble etablert for snart 23 år siden, sier Stavrum. 

Satsingen vil bestå av en sentral økonomiredaksjon på seks medarbeidere i Oslo, og 2,4 årsverk fordelt på Trondheim og Stavanger. I tillegg vil Nettavisen ha tilgengelig stoff fra rundt 50 økonomijournalister i Amedia, som de har en fri flyt-avtale med. Her vil Størmer-Nilsen få en nøkkelrolle. 

- Det umiddelbare som skjer er at vi lanserer en kraftig satsing på økonomistoff, og da får vi også en ny kundegruppe av mulige annonsører. Derfor ansatte vi Andreas som skal bygge opp en salgsstruktur inn mot de kundene, opplyser Stavrum. 

- Jeg kommer til å ta et ansvar for å bygge opp en helt ny kommersiell enhet i Nettavisen rundt den redaksjonelle økonomi-satsingen. Det blir veldig interessant å gå tilbake til mediene med litt andre perspektiver etter noen år på annonsørsiden, sier Størmer-Nilsen.

- Timingen var tøff
Størmer-Nilsen har jobbet i Storebrand siden høsten 2015. Før den tid ledet han mobilsatsingen hos Egmont og var med på å kommersialisere det mobile varelageret. Han har også vært flere år i Schibsted hvor han blant annet jobbet med Finn. 

Selv om Størmer-Nilsen er spent på de nye oppgavene som venter hos Nettavisen, forteller han at det var et veldig vanskelig valg å forlate Storebrand.

- Storebrand er inne i en veldig spennende tid og vi har fått til ekstremt mye bra. Vi har tatt eierskap til data og til mye av verdikjeden rundt mediekjøp
både på teknologi- og kompetansesiden. Å gå ut av Storebrand nå med den riggen som ligger klar for 2019, og som man selv har vært med å bygge opp de siste tre årene, er vanskelig.

- Hvordan klarte Nettavisen å friste deg vekk fra Storebrand?

- Timingen var tøff, men jeg tror det Gunnar ønsker å få til med Nettavisen vil skape såpass mange spennende muligheter for norske annonsører, at dette
er en reise jeg ikke kunne takke nei til.