I går omtalte Kampanje at film- og produksjonsselskapet Flimmer Film har blitt slått konkurs ved Bergen Tingrett. Kampanje kunne erfare at det var kemneren i Bergen som hadde begjært selskapet konkurs.

I dag bekrefter bostyrer og advokat, Per Christian Eriksen, at dette stemmer.

- Det største kravet så langt har kommet fra kemneren i Bergen, som begjærte de konkurs. De har krav på rundt 800.000 kroner, forteller han til Kampanje.

Han opplyser også at det er flere kreditorer som tilsammen skal ha krav i tilsvarende størrelse som kemneren.

- Tidligere ledelse har antydet at det samlet er krav på rundt 1.500.000 til 1.600.000 og at kemnerens krav er på rundt 800.000 av dette. Kemneren har altså krav på 50 prosent av totalen slik ledelsen har oppfattet situasjonen, fortsetter han.

- Har noen vist interesse i boet?

- Vi har fått mange henvendelser om mulige interessenter, men vi vet i dag for lite om hva boet kan selge. Det er også problemer med tanke på film-crew som blant annet er i arbeid i utlandet. Arbeidet er omfattende og vi har ikke i dag den oversikten som skal til for å svare på alle spørsmål, opplyser Eriksen. 

-Hva resten gjør er uavklart
På spørsmål om hva som nå skjer med de ansatte skriver gründer og minoritetseier av selskapet, Christer Fasmer, følgende i en SMS til Kampanje:

- Det er et sammensatt bilde. Noen av de ansatte begynner i andre selskaper. Hva resten gjør per nå er uavklart.

Daglig leder i byrået Maverix, som er en av hovedaksjonærene i Flimmer Film, utelukker ikke at de ansatte kan få et nytt hjem.

- Dette er jo først og fremst trist for de ansatte som mister arbeidsplassen sin. Det er ikke synd på Maverix. Vårt tap er begrenset. Det er mange flinke ansatte i Flimmer, så det er ikke umulig at vi går i bresjen for at det kan bli etablert et nytt selskap i Bergen, sa Jan Ove Årsæther til Bergens Tidende mandag ettermiddag.

Les også: TV 2-selskap henter «Fjorden Cowboys»-team

Fredag forrige uke omtalte Kampanje at fotograf og regissør Stian Servoss og produsent Thorvald Nilsen meldte overgang fra Flimmer Film til TV 2-selskapet Screen Story, som da var premiereaktuell med «Korrespondentene».

Syvende sesong går som planlagt
Konkursen skjer drøye seks måneder etter at Maverix og Media Bergen ble hovedaksjonærer i selskapet med 40 prosent hver. De nye eierne skal da ha hatt kjennskap til de økonomiske problemene. Derfor er det Maverix som tar regningen for at den syvende sesongen av «Fjorden Cowboys» blir ferdigstilt.

TV 2 sier at årets sesong av «Fjorden Cowboys» vil gå som planlagt når den kommer på lufta på våren på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo. 

- Serien vil gå som oppsatt. Det er gjort avtaler med produksjonsselskapet Maverix om å ferdigstille sesongen, sa programredaktør Jarle Nakken i TV 2 til Kampanje mandag ettermiddag. 

Det er syvende sesongen av serien, men hva som skjer fremover med serien er imidlertid usikkert.

Les mer: Maverix kjøper Fjorden Cowboys-selskap