1.036.000 nordmenn startet det nye året med «Mesternes mester» på NRK1. Det ga en andel på 68 prosent av alle seere mellom 10 og 79 år. I tillegg har 35.000 så langt valgt å se programmet på nett.

Førstkommende fredag rykker programmet inn i Gullrekka på NRK.

- Dette er et program som tradisjonelt gjør det veldig bra, og det kommer helt sikkert til å trekke mye seere fremover. Fredagskvelden er NRK sin kveld, det har vi sett i høst, sier tv-sjef Glenn Engebretsen i mediebyrågrupperingen GroupM til Kampanje.

Fjorårets «Mesternes mester»-premiere samlet 1.095.000 seere på en fredag. Da var andelen på 72,8 prosent.

Dette er den tiende sesongen av NRK-suksessen. Programleder Dag Erik Pedersen erkjenner i et intervju med VG at han aldri hadde trodd programmet ville bli så populært.

- Da vi dro ut i 2008, visste vi ikke egentlig hva vi skulle lage, og kritikerne var skeptiske. Et gammeldags superstar-show, liksom? Og hvem husker Ove Aunli? Det var omkvedet. Så gikk det tre uker, og alle husket Ove Aunli! Vi fikk en pangstart Vi trodde vi hadde laget et NRK2-program, jeg kødder ikke. Så fikk vi over en million seere. Vi skjønte ingenting!

Les mer: - Så fikk vi over en million seere. Vi skjønte ingenting! 

TV 2 lå heller ikke på latsiden første nyttårsdag. De disket opp med sprintrenn i Tour de Ski. Sendingen hadde et snitt på 529.000 seere og en andel på 57,2 prosent.

Over på TV 2 Livsstil valgte 24.000 seere å ringe inn 2019 med «Bloggerne». Langt flere - 62.000 - har så langt sett første episode av den nye sesongen på TV 2 Sumo.