Siden 2015 har Hans-Petter Nygård-Hansen og Marius Karlsen stått bak podkasten «Mediapuls». Nå er det slutt. 

- Marius Karlsen og jeg er blitt enige om å avslutte podkasten. Forrige sending ble den siste. Årsaken til at vi gir oss er ikke så dramatisk, men det er et par saker vi ikke er enige om. Derfor har vi bestemt oss for å gi oss mens leken ennå er god. Og mens vi fortsatt er gode venner, forteller Hans-Petter Nygård-Hansen til Kampanje.

- Var det noe som skjedde i den siste sendingen eller de siste ukene som gjør at dere slutter brått?

- Nei, dette er en noe som har vokst litt over tid. Det er en grunn til at vi i fjor gikk ned fra to sendinger til en sending i uken. Men vi skulle gjerne hatt en ordentlig avskjed med lytterne, men slik ble det ikke.

- Har bydd på noen utfordringer
- Er det ulikt syn på kommersielle bindinger som er grunnen til at dere legger ned podkasten?

Ja, det kan du godt si. «Mediapuls» er blitt laget av en som er på utsiden av mediebransjen og en som er på innsiden.  Jeg har mitt kommersielle ståsted og han har sitt redaksjonelle. Vi har derfor forskjellige hatter og roller, og det har bydd på noen utfordringer, innrømmer Nygård-Hansen.

Han fortsetter:

Når det er sagt, så har vi ikke begått noen overtramp som ville ha havnet på forsidene. Vi har fungert veldig bra sammen i tre og et halvt år. Jeg er blitt veldig glad i Marius Karlsen, som er en genial fyr som jeg kommer til å savne å snakke med hver uke. Vi har hatt det utrolig morsomt sammen. Det har vært utrolig krevende å holde på to ganger i uken, men vi skulle gjerne hatt podkast hver eneste dag, sier Nygård-Hansen.

Hundrelapper i inntekter
Satsingen på podkasten «Mediapuls» har ikke vært noen økonomisk suksess.

Vi har ikke klart å løfte det inntektsmessig. Det har ikke vært lett å selge annonser eller finne andre inntekter.  Vi har vel hatt inntekter på 300-400 kroner i måneden.

Nygård-Hansen er likevel blitt begeistret for podkast og lyd.

Jeg synes det er spennende med lyd og jeg ser ikke bort fra at jeg dukker opp med en podkast-utgave av HansPetter.info. Også håper jeg at Marius Karlsen vil satse videre med sitt ukentlige nyhetsbrev og at nyhetsbrevet også vil bli en suksess som en egen podkast.  Han lager utvilsomt Norges beste nyhetsbrev for alle som er opptatt av digitale- og sosiale medier. 

Karlsen: - Grunnleggende uenighet
Marius Karlsen bekrefter overfor Kampanje at uenighet om de etiske kjørereglene er årsaken til at «Mediapuls» legges ned.

- Det er ingen dramatikk i dette. For min del var dette en prinsipiell beslutning basert på en grunnleggende uenighet om forståelsen av integritet, uavhengighet og tillit. Dette har vært et gjentakende tema det siste året. Det er ikke noe vondt blod mellom oss, og det kan godt hende at vi vil samarbeide om andre prosjekter i fremtiden. Hvem vet. Men det er altså helt udramatisk, og vi var nå enige om å legge podkasten ned, sier Karlsen.