Nye og gamle idrettshelter løftet NRK over den magiske - og stadig vanskeligere - milliongrensen både én og to ganger denne helgen. 1.074.000 fikk med seg årets Idrettsgalla på NRK1 på lørdag. Det ga en solid andel på 71,5 prosent av alle tv-seerne og en like solid vekst fra fjorårets Idrettsgalla, som hadde 907.000 seere og en andel på 64,5 prosent.

Vi må faktisk fem år tilbake for å finne et høyere tall for denne prisfesten.

- Dette er det beste seertallet på Idrettsgallaen siden 2014, sier medieanalytiker Maren Eline Fossan i NRK.

Rett etter prisutdelingen sendte NRK en dokumentar om årets hedersprisvinnere Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen. Den samlet 793.000 seere.

«Mesternes mester» befester posisjonen som et av Norges aller mest populære tv-programmer og beholdt alle seerne fra forrige ukes premiere. 1.037.000 fikk med seg andre program på fredag. Andelen ble på 72,9 prosent.

- Dette er et program som tradisjonelt gjør det veldig bra, og det kommer helt sikkert til å trekke mye seere fremover. Fredagskvelden er NRK sin kveld, det har vi sett i høst, sa tv-sjef Glenn Engebretsen i mediebyrågrupperingen Group M til Kampanje forrige uke.

Les mer: Knallsterk «Mesternes mester»-premiere

Jaktstarten for menn i Tour de Ski var ikke langt unna å gi NRK et tredje program på over én million seere denne helgen. 999.000 fulgte søndagens sending. Det ga en andel på 86,7 prosent. Jaktstarten for kvinner samlet 820.000 seere tidligere på dagen.

TV 2 valgte å spare på kruttet i årets første helg. På lørdag viste de en spesialsending med høydepunkter fra «Hver gang vi møtes». Den trakk 129.000 seere og en andel på 9 prosent i konkurranse med NRKs Idrettsgalla.

Mest sett på TV 2 i helgen var håndballguttas landskamp mot Brasil på søndag med 242.000 seere og en andel på 20,4 prosent.

Førstkommende helg er det sesongpremiere på «Nytt på nytt» og «Lindmo» på NRK1, samt den helt nye realitysatsingen «Den ultimate agent».

TV 2 setter på «Hver gang vi møtes», «God kveld Norge» og «Skavlan». Sistnevnte har fått et helt nytt hjem lørdag 22.30.

Les mer: Sen sendestart for Skavlan - TV 2 vil ha Dorthe Skappel på lufta først