Finalistene i «Vixen Influencer Awards 2018» er klare. Med utgangspunkt i nominasjoner fra publikum kom juryen frem til semifinalistene. Nå har publikum og juryen stemt sine favoritter videre til finalen. Mer enn 800.000 stemmer har kommet inn og det er ny rekord.

- Det er veldig gøy at det har kommet inn rekordmange stemmer i år tatt i betraktning at man nå i år for første gang kunne stemme bare én gang per kategori, sier den nye jurylederen i «Vixen Influencer Awards», Astrid Valen-Utvik.

Det skal kåres priser i en rekke kategorier og flere av bloggerne eller influenserne er nominert i flere kategorier. Noen av dem med flest nominasjoner er Anniken Jørgensen, Funkygine, Christine Dancke og Komikerfrue for å nevne noen.

- Jeg synes vi har fått en veldig god gjeng med dyktige finalister nå, og det er klart at noen står litt ekstra ut, både med hensyn på antall nominasjoner og stemmer fra publikum i denne prosessen. Noen influensere er også nominert i flere kategorier, noe som vil være naturlig da det ikke er absolutte skiller mellom disse kategoriene, sier Valen-Utvik.

Årets jury ledes ikke av sosiale medier-rådgiver Astrid Valen-Utvik, alene. Hun har fått med seg Aftenposten-journalist Ingeborg Senneset, daglig leder i Jab Jab Academy Thomas Moen, kommunikasjonsdirektør i Schibsted Media, Camilla Kim Kielland og publisher i Nettavisen, Gunnar Stavrum.

Fjorårets store vinner ble Tale Maria «Helsesista» Krohn Engvik, men opptakten til bloggfesten var ikke den beste. Ulrikke Falch ble kåret til «Årets influenser», men hun trakk seg fra utdelingen fordi hun mente den ga oppmerksomhet til influensere som fremmer «tomme meninger, rumpeløft, tannblekingsreklamer og årets nye paradise-deltakere». Prisen ble derfor ikke delt ut.

I tillegg ble flere av de nominerte disket på grunn av overtramp og dårlig merkede reklameinnlegg hos bloggerne.

Les mer: Vixen Awards snur – utestengte bloggere får likevel delta

Les mer: Ulrikke Falch trekker seg fra bloggpris

. Etter bråket i fjor har juryen i år disket bloggere på grunn av ulovlig markedsføring/manglende merking?

- Nei, vi har ikke disket noen aktuelle kandidater for brudd på markedsføringsloven eller merking av sponset innhold, men det har helt klart vært en del av kriteriene vi har vurdert i vår juryering. Vår opplevelse totalt sett, er at influenserne nå har blitt ganske gode på å merke det som skal merkes, sier hun.

- Har det vært viktig for juryene at finalistene har opptrådt ryddig?

- Absolutt! Influencer-bransjen blir stadig mer profesjonalisert, og influencerne bør naturligvis oppføre seg deretter. Noe vi da oppfatter at de faktisk gjør, sier Valen-Utvik.

Hun tok over Hans-Petter Nygaard-Hansen som har vært juryleder de siste årene, men han har fortsatt en finger med i spillet når «Vixen Influencer Awards» går av stabelen neste torsdag. I år arrangerer for første gang en konferanse for influencere og markedsførere i forkant av prisfesten.

- Hva har dere vektlagt eller kommer til å vektlegge annerledes enn den forrige juryen?

- Nå vet jeg ikke spesielt mye om hva den forrige juryen vektla, men det som har vært viktig for oss, har vært å se på engasjementsraten influencerne har, mer enn bare å finne frem til de absolutt største influencerne, med størst nedslagsfelt. Vi har hatt lyst til å få frem noen nye stemmer, som jobber bra innenfor sitt felt og som har et høyt engasjement fra sin følgerskare. 

Nå er det opp til juryen å velge vinnerne som presenteres under prisutdelingen 17. januar på Hotel Christiania Teater i Oslo. Det er kun i kategorien «Folkets favoritt»publikum stemmer og den finalisten med flest stemme vinner i.

På det samme arrangementet presenterer Vixen også finalistene i Specsavers-prisen «Årets forbilde.»

Her kan du se alle finalistene i «Vixen Influencer Awards 2018» er:

Årets influencer: mote

Madeleine Pedersen

Darja Barannik

Anniken Jørgensen

Wanda Mashadi

Nina Sandbech

Årets influencer: beauty

Agnes Lovise

Eveline Karlsen

Tim Kristian

Emilie Tømmerberg

Sandrathbeauty - Sandra Thoen

 

Årets influencer: Livsstil

Vegard Harm

Emma Ellingsen

Mina Jacobsen

Caroline Berg Eriksen

Marna «Komikerfrue» Haugen Burøe

 

Årets influencer: underholdning

Herman Flesvig

Mads Hansen

Kevin Vågenes

Stina Talling

Tusvik & Tønne

 

Årets influencer: interiør

Halvor Bakke

Marthe Bø

Amalie Fagerli

Franciskas Vakre Verden - Franciska Munck-Johansen

Fjordfiskerenhjem - Nina Skjærli

Årets influencer: mat

Ida Gran Jansen

Trines matblogg - Trine Sandberg

Fru Timian - Marit Røttingsnes Westlie

Fattig.Student - Karen Elene Thorsen

Pappa uten gluten - Ioannis Filolias

Årets influencer: trening og helse

Camilla Lorentzen

Johannes Høsflot Klæbo

Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand

Tale Maria «Helsesista» Krohn Engvik

Desiree Andersen

Årets gullpenn

Noia Podcast – Christine Dancke

Ida Fladen

Kristin Gjelsvik

Årets stjerneskudd

Andersen og Jakobsen podcast

Emma Ellingsen

Henrik & Andrea

Noia Podcast – Christine Dancke

Femihelse – Helene og Sigrun

Årets business

Anniken Jørgensen

Caroline Berg Eriksen

Marna «Komikerfrue» Haugen Burøe

Sophie Elise Isachsen

Camilla Pihl 

Årets sterke mening

Mads Hansen

Alexandra Emilie Dagfinrud

Sigrid Bonde Tusvik

Ulrikke Falch

Martine Halvorsen

Årets influencer

Emma Ellingsen

Mads Hansen

Vegard Harm

Folkets favoritt

Marna «Komikerfrue» Haugen Burøe

Martine Lunde

Veronica «#yummymummy» Simoné

Jørgine «Funkygine»  Massa Vasstrand

Isabel Raad

Årets forbilde (Specsavers' egen pris)

Marlon Langeland

Christine Dancke

Jørgine «Funkygine»  Massa Vasstrand