Tidligere denne uken gikk redaktør Steinar Ulrichsen i Sandefjords Blad ut mot VGTV-profil Vegard Harm for måten Harm omtalte det han opplevde som et ubehagelig møte med skoleledelsen Sandefjord videregående skole (SVGS) for fem år siden. Møtet skjedde i forbindelse med humorvideoer Harm la ut på Vine fra skolemiljøet.

«Vegard Harm (22) har delt videoer på sosiale medier der han er rasende på skoleansatte, fordi de ikke på en «pen måte» fortalte ham at han gikk over streken for fem år siden. Så la meg si dette så pent jeg bare kan: Snille Vegard Harm – nå må du fyttikatta skjerpe deg!», skriver Ulrichsen.

Les mer: - Snille Vegard Harm – nå må du fyttikatta skjerpe deg!

I dagens episode av podkasten Harm & Hegseth, som Harm leder med Morten Hegseth, får redaktøren svar på tiltale. 

«Dette er ansvarlig redaktør og daglig leder i Sandefjords fitteblad, Steinar Ulrichsen, som jo må være det største rasshølet av en redaktør Norge noen gang har sett», sier Morten Hegseth i podkasten, tydelig opprørt over kritikken av kollegaen.

Han fortsetter:

«Dette er mine meninger, fordi jeg mener at du som voksen mann ikke kan tordne løs mot en 22-åring som har opplevd urettferdighet på skolen og forsvare en institusjon fremfor et ungt menneske som har opplevd noe jævlig. Og det, kjære venn, mener jeg er det motsatte av hva en redaktør skal gjøre».

Vil ikke ha «bad blood»
Vegard Harm avviser i podkasten at han «hater» SVGS, tvert imot;

«Jeg vil ikke ha noe «bad blood». Akkurat SB.no (Sandefjords Blad, red.anm) er jeg litt ferdig med, kjenner jeg, men Sandefjord videregående er det jeg føler er viktig nå. «I love you». Jeg hadde tre helt sykt bra år. Ja, selvfølgelig, jeg synes det møtet var veldig ubehagelig, det kunne absolutt blitt gjort på en annen måte», sier han.

Harm mener også at redaktøren må ha misforstått deler av kritikken hans.

«Jeg sa at jeg grein meg gjennom hele videregående, og da tror de at jeg grein meg gjennom tre år på videregående. Det var ikke det. Jeg grein meg gjennom kafeteriaen og fysisk selve bygget. Det var det jeg mente», sier han.

Kampanje har tatt kontakt med Vegard Harm gjennom manegementet hans i Anti. De opplyser om at Harm ikke har noen ytterligere kommentarer til saken.

- Kan ikke avskrive seg ansvaret
Redaktør Steinar Ulrichsen i Sandefjords Blad sier han «kan leve med» de sterke uttrykkene som brukes om han i podkasten.

- Jeg er mer bekymret over at de ikke tar innover seg hva slags makt og ansvar bloggerne har. Det er pussig at man kan skryte av å motta prisen for årets influencer, og i neste øyeblikk bare hevde at man er en vanlig 22-åring fra Stokke. De har mer makt til å påvirke enn rektor på SVGS, sier Ulrichsen til Kampanje.

- Det kan virke som om Vegard Harm føler seg misforstått. Har du gått litt hardt ut her?

- Han gikk veldig hardt ut på Snapchat og sa ting som er verre enn det vi beskyldte han for, og går langt i å identifisere hvilken studierektor han snakker om, selv om han ikke bruker navn. På ett punkt har vi kanskje misforstått han, at han har grått gjennom hele videregående skole. Men vi forsøkte å komme i kontakt med han. Utfra konteksten, mener jeg vår tolkning er rimelig. 

Han mener det er grunn til bekymring dersom skolen lar seg påvirke av kritikken til ikke å ta opp sosiale medier-bruken.

- Grunnen til at jeg synes dette er et tema, er at tenk om skolen lar seg påvirke til ikke å ha disse samtalene om sosiale medier. Man må være stand til å se det større bildet. Toppbloggere kan ikke i det ene øyeblikket skryte på seg å være influencer og påvirkere, og i neste øyeblikk avskrive seg ansvaret. De må velge side.

Les også: Her er årets influencer og folkets favoritt - «Fotballfrue» fikk ærespris

Kritiserer VGTV-profil:

Redaktør Steinar Ulrichsen mener Vegard Harm må skjerpe seg. I dag får han svar på tiltale i podkasten Harm leder med Morten Hegseth. Foto: Sandefjords Blad