Egmont Publishing snur seg rundt og gjør influencerbyrået Egmont People til kjernen i forlagets nye kommersielle avdeling. Ambisjonen er å ta nummer én-posisjonen i influencer-markedet.

- Vi satser enda mer på det vi ser gir resultater. Blogg.no er Norges største breddenettsted for unge kvinner. Foreldre.no når omtrent alle norske foreldre og Egmont People har på kort tid etablert en knallsterk markedsposisjon, og leverer innsiktsbasert og målbart influencer-innhold både online og offline. Print vil fortsatt være en viktig og effektiv kanal som treffer målgruppen på en unik måte. Rundt dette bygger vi nå en kommersiell motor som gir enda mer fart og salgskraft, sier Morten Danielsen, kommersiell direktør i Egmont Publishing, i en pressemelding.

Egmont har allerede etablert et felles salgsmiljø for digitale distribusjonsprodukter med TV 2. Nå samler Egmont også ekspertisen på salg og annonsering på print i en ny avdeling i samarbeid med sitt heleide datterselskap Fagmedia. Egmont vil fremover også knytte til seg flere eksterne norske miljøer med spisskompetanse på forskjellige områder innen digital markedsføring.

I sum betyr endringene at åtte ansatte mister i jobben i Egmont Publishing.

- Vi kan ikke være best på alt i en stadig mer komplisert bransje. I nisjene skal vi inngå partnerskap og tilføre kompetanse fra dem som er best. Dessverre krever denne endringen også at åtte gode medarbeidere er overtallige. Det er veldig tungt og det beklager vi. Samtidig ser vi at det er helt nødvendig for å sikre fremtiden, sier Danielsen i meldingen.

Det skjer bare få måneder etter at Egmont Publishing kom i mål med forrige kuttrunde. Da mistet 32 Egmont-ansatte jobben.

Les mer: 32 går i Egmont Publishing

Nedbemanningen i Egmont Publisings kommersielle avdeling skjer som følge an en strategiprosess der målet har vært «å finne oppskriften på fremtidens salgsmodell».

- Reklamemarkedet er jo i endring, og som en stor norsk medieaktør skal vi finne vår posisjon gjennom satsning på konsepter med influencere, innhold og events som sentral del. Det rigger vi oss for nå, sier Danielsen.