«All Together Now Norge» er navnet på TVNorges nye storsatsing og kanalens første talentshow siden «So You Think You Can Dance» i 2008.

244.000 så gårsdagens premiere. Det er programdirektør Eivind Landsverk i Discovery Networks fornøyd med. 

- Dette var veldig gledelige tall. Det er alltid spennende å lansere helt nye formater, det er et trangt nåløye, så dette lover absolutt godt, sier Landsverk.

Også tv-sjef i mediebyrået Mediacom, Marianne Massaiu, synes programmet har fått en god start.

- Jeg synes dette er ganske bra for et helt nytt konsept på en tirsdag kveld, sier hun til Kampanje.

«All Together Now Norge» ledes av Anne Rimmen, mens Didrik Solli-Tangen fungerer som kaptein for et panel på 100 som teller 100 dommere.

Får slakt
Tv-anmelderne henger ikke helt med på notene. Dagbladets Tom Stalsberg har funnet frem slaktekniv og to fattige øyne på terningen.

«Dette er en C-lagsturnering for amatører, og noen profesjonelle, der artistene skal forsøke å synge seg til finalen ved å få flest stemmer av de 100 i vegglyspanelet. Et panel som lyser opp som et Las Vegas der lysene er kjøpt inn på tilbud hos Clas Ohlson. Veggpryden er også som å skue gamle Holger Danske legge fra kai i 1975, i skumringen fra Oslo havn, med kurs for billig brennevin, et orkester fra det store utland, kanskje siste dans og en slurk lunken Blue Nun, alt dette lenge før Færder Fyr. I baren høres Avec Rumba som synger på siste verset», skriver han.

VGs anmelder Morten Ståle Nilsen belønner satsingen med terningkast tre, og mener programmets panel på 100 dommere viser at det nå også har gått inflasjon i sangkonkurranse-dommere på norsk tv.

«Panelfyllet består av sangpedagoger, produsenter og doldiser fra «show»-verdenen. Og Per Sundnes, selvfølgelig. Si hva du vil om «All Together Now Norge» – det er i alle fall hyggelig at så mange fra musikkbransjen får seg en ekstrainntekt i disse pressede streamingtider», skriver han.

Setter Dplay-rekord
TVNorges nye humorserie «Oljefondet» hadde også sin tv-premiere i går. Det var det 192.000 som fikk med seg. «Oljefondet» ble lagt ut på Dplay i desember, og til sammen har 278.000 sett første episode.

- «Oljefondet» fikk en eksklusiv premiere på Dplay i desember, og bidro til at vi gikk ut av året med rekordmange betalende abonnementer. Med gårsdagens tv-premiere når vi ut til enda flere seere, og vi håper at denne serien skal bygge seg enda større utover våren, sier Landsverk.

- TVNorge har hatt en ganske god tirsdag kveld, og «Oljefondet» kommer helt sikkert til å vokse på seg med strømming, sier Marianne Massaiu i Mediacom.

Hun mener det er smart av TVNorge å satse på tirsdager.

- Det er ikke veldig heftig konkurranse på tirsdager, så jeg tenker det kan vise seg å være lurt å gå på tidlig. Det er innholdet som bestemmer hvor godt det lykkes, sier Massaiu.

Les også: «4-stjerners middag» holder på tv-seerne