Fredag kveld var det duket for «Humorprisen», en prisutdeling for norsk humorbransje satt i gang av komiker Morten Ramm og Trond Kvernstrøm, etter at Komiprisen ble lagt ned i 2017. I etterkant av prisen kom det først kritikk fra komiker Sigrid Bonde Tusvik som etterlyste kvinnelige komikere på vinnerlistene.

- I 2018 var det altså ingen kvinnelige komikere som fortjente en eneste pris. Det synes jeg er merkelig. Jeg forlot rett og slett prisutdelingen i harnisk. Det er begrenset hvor lenge du synes det er gøy å klappe fram mann etter mann opp på scenen, sier Bonde Tusvik til NRK.

Nå kommer det også kritikk fra flere komikere med innvandrerbakgrunn. NRK skriver at komikerne Yousef Hadaoui, Jonis Josef og Abubakar Hussain reagerer på Humorprisene. 

- Man føler seg ikke anerkjent. Det jeg reagerer på er at ikke alle er inkludert for å heie fram de som var nominert. Man stiller seg spørsmålet: Hvem er egentlig humorbransjen, spør «Svart Humor»-profil Yousef Hadaoui. Og forteller til NRK at han ikke ble invitert eller nominert på Humorprisen, og mener altså at flerkulturelle komikere var underrepresentert i fredagens arrangement.

Trond Kvernstrøm sier til Dagbladet at de er enige i at det var for få nominerte kvinner.

- Vi er helt enig at det er altfor få kvinner nominert, og at det er uheldig at det er bare menn som stikker av med prisene, men det er heller ikke riktig at kvinner skal kvoteres inn på bakgrunn av kjønn. Så det er sånn det ble denne gangen. Vi må fortsette å ha fokus på å få inn flere kvinner i humorbransjen og mange andre steder i samfunnet, sier han.