I Dagbladet  tar politisk kommentator og tidligere sjefredaktør i Dagbladet, John Olav Egeland for seg det nylig kjente forholdet mellom VG-kommentator Frithjof Jacobsen og Ap-politiker Jette Christensen.

Egeland skriver i en kommentar i avisen at det er ingen tvil om at Jacobsen og Christiansen følger spillereglene som gjelder for åpenhet når det gjelder relasjoner, bindinger og interesser både blant politikere og redaktører og journalister. Men han mener likevel det er et viktig punkt som ikke har blitt tydelig besvart så langt.

- Likevel er det ett spørsmål som henger i lufta, og som ikke er besvart på noen tydelig måte: Når ble forholdet inngått? I denne sammenheng er dette ikke bare et spørsmål om privatliv. Da ville ikke offentligheten hatt noe med det. For Jacobsen handler det om hans integritet som politisk kommentator og forholdet til redaksjonen i VG. For Christensen om hennes forhold til partifellene og partiet. Begge deler gjelder tillit, skriver Egeland.