I høst har det vært mye støy rundt TV 2s «Farmen» med deltakere som har fått smuglet inn mat og påstander om at ansatte i produksjonen har hjulpet deltakere før finalen. Til VG  sier presseansvarlig for «Farmen» i TV 2 , Alex Iversen, det er skuffende når det foregår juks og brudd spillereglene.

- Når deltagere bryter disse reglene er det en enorm skuffelse, ikke bare for oss involverte, men også for seerne. Vi ønsker derfor å beklage overfor alle de trofaste seerne som følger «Farmen» sesong etter sesong at dette skjer, sier Iversen til VG.

Nå varsler han at kanalen vil legge et større arbeid i å finne deltakere som vil forholde seg til reglene.

- Det er åpenbart at vi fremover må legge ned enda større arbeid i å finne deltagere som ønsker å være med på «Farmen» på de premissene formatet er bygget på. Og at TV 2, sammen med Strix, må bruke enda mer tid på å ansvarliggjøre deltagerne om de konsekvensene brudd på denne tilliten vil ha både for produksjonen og dem selv, sier Iversen.