De norske håndballjentene gjorde det de kunne for å redde semifinaleplassen, men oddsene var ikke i Norges favør og da Nederland vant mot Tyskland senere på kvelden, var den norske EM-exiten et uomtvistelig faktum.

Kampen mellom Norge og Spania hadde et snitt på 466.000 seere med start kl. 15.45 på TV3, noe som ga en rekordhøy andel på 71,2 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år. Den avgjørende kampen mellom Nederland og Tyskland fikk 401.000 seere i snitt, mens kampen mellom Ungarn og Romania hadde 368.000 seere.

Gårsdagens tre kamper ga kanalen sin høyeste kommersielle andel på over 15 år med 44,2 prosent. TV3 var også større enn NRK med en andel på 24,1 prosent i hele universet blant alle seere mellom 10 og 79 år.

- Norge var dessverre ikke gode nok denne gangen, men vi ser likevel at landslaget har en lys og veldig god fremtid og gleder oss over kommende mesterskap og VM allerede om et år. Det blir likevel mange spennende kamper i helgen, deriblant nabooppgjør mellom Norge og Sverige om 5.plassen fredag kl. 13.30. Vi ser også frem mot Håndball-VM for herrene i januar, og skal vise uttaket for håndballgutta direkte i studio i morgen kl. 19.30, sier kommunikasjonsdirektør i Nordic Entertainment Group, Line Vee Hanum.

Les mer: - Merker på seertallene at mesterskapet har vært mer nervepirrende enn forventet