Tanya Nanette Badendyck går inn i det norske Viaplay-teamet i en nyopprettet stilling som Executive Producer. Hun har lang erfaring som produsent og medprodusent av 27 spillefilmer og tv-serier, deriblant Varg Veum- og Karsten og Petra-filmene. Hun er også en av gründerne bak Cinenord, som produserer  «Wisting» for TV3 og Viaplay.

- Tanya Nanette Badendyck er et viktig tilskudd til Viaplays innholdsavdeling, og vil med sin erfaring bidra i kvalitetssikringen av en rekke nordiske dramaprosjekter fremover. Viaplay har blitt en betydelig aktør innenfor drama, og vi har som målsetning å lansere 20 såkalte «Viaplay Originals» i året, sier Head of Originals i Viaplay, Nanna Mailand-Mercado i en pressemelding.

Badendyck får en sentral rolle i Nent-gruppens nordiske innholdsavdeling hvor hun skal jobbe tett med produksjonsselskaper om dramaproduksjoner i hele Norden for strømmetjenesten Viaplay.

- Det er utrolig spennende å få ta del i Viaplays betydelige satsning på norsk og nordisk drama. Etter 15 år på andre siden av bordet føler jeg meg trygg på at jeg kan bidra til å få enda flere spennende norske prosjekter realisert. «Wisting» er bare er starten for de store, norske dramasatsningene på Viaplay og Nent, forteller Badendyck.

Det norske Viaplay-teamet ledes av Børge S. Nielsen.

- Med en norsk nøkkelperson som Tanya får vi lokal tyngde inn i dramasatsningen til Viaplay. Vi har sterkt fokus på norske og nordiske dramaproduksjoner, og Tanya sin unike kompetanse er svært verdifull i denne satsningen.