Per Sandberg og Bahareh Letnes har stilt opp på en fotoserie for Natt & Dag. På et av bildene holder Letnes en sammenrullet papirutgave av VG som Sandberg tenner på. På et annet bilde poserer Letnes som frihetsgudinnen med et brennende VG som fakkel.

- Dette er et knallhardt angrep på den frie presse. Å brenne aviser gjøres i regimer vi overhodet ikke vil sammenligne oss med. Jeg synes det er forkastelig, sier forlegger og tidligere journalist, Vidar Kvalshaug, til Dagbladet.

Sandberg og Letnes har den siste tiden vært i konflikt med en rekke medier, og den tidligere fiskeriministeren har også truet med søksmål i forbindelse med omtalen av Letnes. 

Overfor Dagbladet fnyser Per Sandberg av kritikken mot bildene,

- Allmennheten skal akseptere og bøye seg, legge seg flat og krype for den fjerde statsmakt. De gjemmer seg bak satire og andre unnskyldninger for å kunne «rive i stykker» uskyldige mennesker (Bahareh Letnes). Når hun svarer med samme metoder, bruker de offerrollen og store bokstaver. Selv skal de beskyttes fra all kritikk og satire. Gud bedre meg for noen veikinger. Jeg er den sterkeste forsvarer av ytringsfriheten, det samme er Bahareh Letnes. I ytringsfrihetens navn, så bruker hun den, skriver Sandberg i en tekstmelding til Dagbladet.

Les også: Sandberg og Letnes dropper søksmål mot mediene