For mange er advent ensbetydende med store håndballmesterskap på tv. For disse startet årets adventstid på verst tenkelige måte, med tap mot Tyskland i første kamp. I går kunne håndballfesten endelig starte med storseier over Tsjekkia.

Foreløpige tall viser at i snitt 723.000 så kampen på TV3. Tallene er ikke endelige på grunn av tekniske problemer hos TV3, og kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum i Nordic Entertainment Group opplyser om en potensiell feilmargin på noen titusen seere.

De tillater likevel å glede seg over tallene som foreligger. De viser at 839.000 skal ha vært innom kampen samtidig på det meste. Andelen ble på 49,9 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år.

- Med andre ord veldig gode tall for oss! Det skorter ikke på uventede vendinger i dette mesterskapet, men det gjør til gjengjeld at halvparten av befolkningen sitter klistret til tv-skjermen under kampen, sier Hanum til Kampanje.

Heller ikke tallene for lørdagens kamp mot Tyskland er endelige. De viser et foreløpig snitt på 412.000 seere og en seertopp på 549.000 seere. Denne kampen ble sendt tidlgiere på dagen.

For to år siden satte håndball-jentene seerrekord på TV3 med et snitt på 1.347.000 seere og en seertopp på 1,7 millioner.

Håndball-EM kommer altså som bestilt for en tv-gruppe som har slitt med andelsstap i tv-markedet i høst.

- Store mesterskap og store idretter er noe som fortsatt samler enorme seertall, og kommer til å gjøre det i årene fremover. Det at vi har den typen langsiktighet, gir trygghet for hva våre produkter kommer til å være i årene som kommer. Det er en bærebjelke. Vi ser på oss som at vi er hjemmet for håndball, har administrerende direktør i Nordic Entertainment Group, Vegard K. Drogseth, tidligere uttalt til Kampanje.

Les mer: Ny TV3-sjef jakter gull i sport etter uhell i kjærlighet (abo.)