Årets fotball-VM for menn i Russland ble fulgt av over 3,5 milliarder mennesker, ifølge ferske tall fra det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Fredag la FIFA fram en rapport som viser at 3.572 millioner seere fulgte minst en liten del av VM-kampene fra 14. juni til 15. juli i sommer på enten tv, digitale plattformer eller offentlige visninger i barer og restauranter.

Flere seere enn i 2014
Ifølge rapporten er dette over halvparten (51,3 prosent) av verdens befolkning over fire år.

VM-finalen mellom Frankrike og Kroatia ble fulgt av 1,12 milliarder seere. Det vil si at de så minst ett minutt av kampen.

Rapporten viste også at gjennomsnittlig antall seere økte fra fotball-VM i Brasil i 2014. I år fulgte 2,49 milliarder minst en halv timene av kampene, mens samme antall fra 2014 var på 1,95 milliarder.

I snitt lå seertallene for hver av de 64 VM-kampene på 191 millioner, 4 millioner høyere enn fra fire år tidligere.

Europeisk dominans
Derimot var antallet som fulgte VM-finalen direkte færre enn under Brasil-VM. Seertallet gikk ned med 5,1 prosent, mens semifinalene var 15,5 prosent lavere enn i 2014.

I rapporten pekes det på at årsaken er at det var betydelig mindre befolkning i de landene som var involvert i semifinalene enn tilfellet var i Brasil.

Det var bare ett kontinent, Europa, som var representert i semifinalene i 2018 med England – Kroatia og Frankrike – Belgia.