Schibsteds nye konsernsjef, Kristin Skogen Lund, er klar med sin nye ledelse. Hun har pekt ut tre forretningsområder for mediekonsernet: Nordiske markedsplasser, som er rubrikksatsinger som Finn og Blocket, det er publishing, som er medievirksomheten og det er satsingen på nye vekstselskaper, et forretningsområde som går under navnet Schibsted Next.

- Den nye organiseringen skal både speile Schibsteds tre forretningsområder og etableringen av gruppen, som skal gjøre oss i stand til å sikre langsiktig vekst i våre forretninger. Målet vårt er at våre markedsplasser, vekstinitiativer og digitale publiseringsvirksomheter i større grad vil hente ut synergier, som vil hjelpe oss med å fortsette å skape verdi for samfunnet, kunder og aksjonærer, sier Skogen Lund i meldingen.

Nordiske markedsplasser skal ledes av Anders Skoe, administrerende direktør i Finn. 

Sjef for publishing blir Siv Juvik Tveitnes, som i dag har lederstilling i Schibsteds mediedivisjon.

Schibsted Next skal ledes Raoul Grünthal, som har vært sjef for Schibsted Media. 

Fortsetter som finansdirektør
Trond Berger fortsetter som finansdirektør, en stilling han har hatt siden 90-tallet. Mette Krogsrud er ansatt som Chief People & Corporate Affairs Officer. Hun jobbet i Schibsted fra 2005 til 2010. Krogsrud kommer fra en lederstilling i Korn Ferry. Hun skal jobbe med HR, kommunikasjon og samfunnskontakt i Schibsted.

I tillegg er Schibsted snart klar med ansettelsen av en data- og teknologisjef.

- Kommer inn som en positiv kraft
Siv Juvik Tveitnes rykker altså opp fra medieledelsen til konsernledelsen. Tveitnes blir konserndirektør for norske mediehus som VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen, og de svenske mediehusene Aftonbladet og Svenska Dagbladet. 

- Jeg er veldig glad for å bli spurt. Dette er en jobb jeg har hatt veldig lyst på og som jeg gleder meg veldig til å starte på. Jeg synes Kristin Skogen Lund organiserer Schibsted på en smart og riktig måte, sier Siv Juvik Tveitnes til Kampanje.

Hun er full av lovord om sin nye sjef.

- Jeg opplever at hun har kommet inn som en veldig positiv kraft og forstår posisjonen og merkevarene til Schibsted veldig godt.

- Hva tenker du om ansvaret du får med å lede Schibsteds mediehus?

- Jeg tenker at det er en utrolig viktig oppgave å jobbe med publishing på tvers av Norge og Sverige. Vi står midt i en transformasjon og har utrolig mye ugjort. Dette er ikke en jobb jeg skal gjøre alene, Schibsted er proppet med utrolig dyktige folk på kommersiell og redaksjonell side, både på produkter og teknologi. Det er et team-arbeid å ta dette videre.

Saken fortsetter etter bildet.

Blir ny sjef for mediehusene: Siv Juvik Tveitnes skal nå få på plass en egen ledergruppe for Schibsteds mediehus. Foto: Schibsted

Skal ha egen medieledelse
Schibsted har tidligere hatt en ledergruppe i mediedivisjonen som foruten Grünthal og Tveitnes, har bestått av Torry Pedersen, Tina Stiegler, Jörgen Kondradsson og My Goland.

I tillegg har Siv Juvik Tveitnes og Torry Pedersen hatt en ledergruppe for publishing med sentrale ledere i mediehusene, både kommersielt og redaksjonelt. Hvordan denne ledergruppen vil se ut, blir klart i slutten av januar.

Det som er klart allerede nå, er at tidligere VG-sjef Torry Pedersen fortsatt skal ha en sentral rolle i Schibsted.

- Hvordan vi skal definere hans rolle, er noe vi skal jobbe med på nyåret. Han er en briljant fyr som kan mye om mediemarkedet. Vi trenger hans kloke hode, sier hun til Kampanje.

På sin første arbeidsdag uttalte Kristin Skogen Lund til Kampanje at hun ville ha flere kvinner i konsernledelsen. Det har hun nå klart. 

Les mer: Kristin Skogen Lund varsler ny Schibsted-ledelse med flere kvinner

Les også: Skogen Lund om mannsdominans: - Noe hele næringslivet sliter med

Se intervju med Kristin Skogen Lund: