Etter fem år i TVNorge, er Harald Eia klar for å vende tilbake til NRK. Det skjer allerede 1. januar, skriver NRK i en pressemelding. 

- Harald Eia er en våre største komikere og fremste programskapere, så det var på høy tid han kom tilbake til NRK. Og vi gleder oss veldig til å lage både morsomme og viktige prosjekter sammen med ham i årene fremover, sier underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen.

Det er ennå ikke klart hvilke prosjekter Eia skal jobbe med.

- Jeg ser frem til å vende tilbake til NRK og utvikle nye prosjekter der. Jeg har mange idéer jeg har lyst til å prøve ut nettopp på NRK, hvor det skjer svært mye spennende, ikke minst masse kreativ og interessant utvikling av nye plattformer og innhold. Jeg vet at Bård (Tufte Johansen) har fått seg andre venner i NRK, men satser likevel på å knuffe meg inn på hans lunsjbord i kantina på Marienlyst, sier Eia.

Han legger til at han har hatt det «som plommen i egget» i Discovery.

- Det har vært veldig, veldig gøy å få jobbe med Harald, det er et samarbeid vi virkelig har satt pris på. Vi er meget takknemlige for jobben han har gjort, spesielt med «Brille». Og jeg har full respekt for avgjørelsen han har tatt. Vi ønsker Harald lykke til med nye prosjekter i NRK, og vi kommer selvfølgelig til å følge med på det han gjør. I mellomtiden skal vi kose oss med to nye sesonger av «Brille», som allerede er innspilt og som vil bli vist i 2019, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.