Tonje Frøystad Garvik slo Kjetil Nørstebø på målstreken og ble årets vinner av «Farmen» på TV 2. Det fikk tv-seerne se i gårsdagens finale.

I snitt fulgte 782.000 hele sendingen. Det ga en andel på 52,1 prosent av alle tv-seerne. 901.000 så finalen på det meste.

I fjor hadde finalen et snitt på 900.000 seere og en topp på 1.046.000. Den gangen mente TV 2 at en Nettavisen-tabbe hadde kostet dem flere hundre tusen seere, ettersom de kom i skade for å avsløre vinneren dagen i forveien. 

I 2016 hadde finalen et snitt på 942.000 seere. I 2015 var tallet 1.061.000 og året før hadde finalen et snitt på hele 1.114.000.

Programredaktør Jarle Nakken i TV 2 lar ikke den nedadgående kurven legge en demper på humøret.

«Farmen» befester posisjonen som et av landets mest sette underholdningsprogram i året som har gått, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2.

Hele sesongen har en Total Screen Rating, som inkluderer alt av opptak, repriser og nett-tv-seing, på 745.000 seere. I tillegg har 120.000 sett avleggeren «Torpet» på TV 2 Sumo.

- Nytt av sesongen er den nyetablerte serien «Torpet», hvor tidligere deltagere konkurrerte om en plass på hovedgården. «Torpet» ble lansert eksklusivt på TV 2 Sumo og har bidratt å styrke kanalens digitale uttrykk. Høstens «Farmen»-sesong har bydd på mange tvister og vendinger, og det var en verdig vinner som stod igjen til slutt i går kveld. Vi gleder oss til å by mere «Farmen»-innhold i året som kommer, og ser frem til å vise en splitter ny sesong av «Farmen kjendis» på nyåret, fortsetter han.

Årets finale fikk ekstra oppmerksomhet da det ble kjent at den tapende finalisten, Kjetil Nørstebø, ikke anerkjenner resultatet av finalen og krever en omkamp om «Farmen»-seieren. Han mener Garvik fikk servert finalespørsmålene av en ansatt i produksjonen, og hevder samtidig at han selv ble gjort kjent med ett av spørsmålene og temaene for to av andre spørsmål i finalen. Både TV 2 og Strix avviser disse anklagene.

Les mer: Farmen-taper krever ny finale

Etter jul går TV 2 i gang med tredje sesong av «Farmen kjendis». Rett etter gårsdagens ordinære «Farmen»-finale, valgte 459.000 seere å varme opp med en presentasjon av årets deltakere. Det ga en andel på 43,2 prosent.

Les mer: Her er de nye deltagerne i «Farmen kjendis»