Mandag ble det kjent at Venstres finanspolitiske talsperson Abid Raja skal ha blitt sykmeldt som følge av å ha blitt skjelt ut av partileder Trine Skei Grande. I påhør av toppolitikere fra andre partier beskyldte partilederen sin partifelle for å undergrave hele budsjettprosessen og eget parti.

På lederplass i Finansavisen i dag skriver ansvarlig redaktør Trygve Hegnar at Abid Rajas sykmelding «virker pinglete». På avisens forside lyder tittelen slik: «Hegnar: Abid Raja en pingle». I lederartikkelen utdyper han: «Synonymer til pinglete er pysete, veik eller svakelig, dott, feiging, krek, kujon, mehe, naut, pusling, reddhare, stakkar, svekling, tøffelhelt og usling.»

- Oppgulp
Kommentator i Dagens Næringsliv, Eva Grinde, reagerer. Under tittelen «Kan noen skaffe Trygve Hegnar en sjef?» skriver hun:

«Dette er tilsynelatende uangripelig. Hegnar kaller ikke Venstre-politiker Abid Raja for alle disse tingene. Han sier bare at han virker pinglete, for så å forklare hva pingle betyr. Men grepet er lett å gjennomskue. Tiraden er stygg. Spørsmålet er hvordan sånt oppgulp kan slippe gjennom et redigert medium», skriver Grinde.

Grinde skriver rett ut at «Hegnar har et akutt behov for en sjef». 

«Redigert er et stikkord. For hva slags kvalitetskontroll gjennomgår egentlig Trygve Hegnars ledere?» spør Grinde, som beskriver Hegnar som «den ubestridte kongen i sitt eget medierike». 

«Noe av suksessen skyldes utvilsomt de sterke og ufiltrerte meningene. De kan være både underholdende og på sin plass. Men så skjærer det ut. Som her.»

Stoler på sine «kloke lesere»
Trygve Hegnar hadde ikke lest Grindes kritikk da Kampanje snakket med medieeieren i ettermiddag. 

- Hva hun skriver om meg er ikke veldig viktig, og jeg har heller ikke lest hennes kommentar. Jeg vil lese den når avisen kommer i morgen, sier Hegnar til Kampanje.

Hun skriver at du har et «akutt» behov for en sjef, at «din tirade» om hva pinglete ellers betyr «er stygg». Hva sier du til det?

- Hun kan ikke ha lest min leder veldig godt. Mitt poeng er at jeg kaller Raja pinglete og så overlater jeg til mine kloke lesere å velge hvilke synonymer de synes passer best. Det klarer mine lesere, men det gjør kanskje ikke Dagens Næringslivs lesere, sier Hegnar.

Han sier til Kampanje at det blir tøysete å diskutere hvorvidt hans kommentar er innenfor de presseetiske grensene.