Navn: Camilla Amundsen

Alder: 42

Stilling: Leder av Talkmore

Aktuell: Ble denne uken ansatt som sjef for fastnett og tv i Telenor, hvor hun etterfølger Birgit Bjørnsen

- Du kommer fra mobilselskapet Talkmore. Er du blant dem som ser all tv på mobilen?

- Jeg ser mer enn nok på mobilen, men tv ser jeg på tv-en hjemme eller eventuelt på en iPad.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Pinnekjøtt med en rieslingvin som det må være bittelitt sødme i. Det kan høres merkelig ut, men er veldig godt. Til dessert blir det multekrem i år. Både mannen min og jeg er fra Vestlandet og er begge vant til pinnekjøtt, så hovedretten er et enkelt valg. Vi har endt opp med å bytte mellom riskrem og multekrem til dessert. 1. juledag har vi alltid fersk torsk.   

- Hva var det morsomste som skjedde i medie- og kommunikasjonsåret 2018?

- Det mest kuriøse må vel være at mediene var mer opptatt av «Farmen» enn utdeling av Nobels Fredspris den dagen.

- Du får lov til å forfatte ett av forslagene i Trine Skei Grandes kommende stortingsmelding om mediebransjen, som blir førende for mediepolitikken i lang tid fremover. Hva skriver du?

- Oi, mediepolitikken er et stort og viktig område. Jeg ville foreslå å styrke forutsetningene til og utbredelsen av det norske og nordiske innholdet på tv-distributørenes plattformer, som en motvekt til alt det internasjonale som ruller inn over oss via gigantene Netflix, Amazon og HBO. Mediepolitikken kan bidra til at markedskreftene virker for at norske og nordiske rettighetshavere, innholdsprodusenter og distributører finner sammen og i fellesskap sikrer bred utbredelse av alt det flotte lokale innholdet som produseres og holder stand mot konkurransen fra globale giganter.

- Rema 1000 har fått mye oppmerksomhet for sin smarthus-film i år. Dropper du taleassistenten eller gleder du deg til å begynne å snakke til kaffemaskinen og stereoen?

- Jeg har Google-assistent hjemme. Det er mest barna som snakker til den. Da får de snakket engelsk, så det er bra. De snakker til mobilene sine også, og det er tydelig at vi går mot mer tale. De synes jeg er gammeldags som skriver sms fremfor å snakke meldingen inn.

- 2018 har vært et politisk stormfullt år. Hvilken politiker får din kommunikasjonspris og hvem får den ikke?

- Det finnes utrolig mange dyktige politikere som er flinke til å formidle sitt budskap og være synlige for velgerne. I Norge er vi også heldige. Det offentlige ordskiftet har en vennlig og respektfull tilnærming, men jeg har ingen klare favoritter.

- Hvilken tv-serie ble du hekta på og hvilken hekta du deg av i 2018?

- Jeg har nettopp sett ferdig «Lykkeland». Den likte jeg godt. Jeg har ikke sett siste sesong av «House of Cards», så jeg falt av den i 2018, men har den til gode. Jeg prøvde meg og på «Le Bureau». Mannen min ble hekta, mens jeg bare sovnet.  Jeg skulle gjerne sett mer på serier, men det har ikke vært tid. Jeg satser på å se et par i ferien, i tillegg til bøkene jeg skal lese..

- Hvordan har radiovanene dine endret seg i år og fikk du noen nye lyttervaner i år?

- Jeg har helt endret lyttevaner etter at DAB kom. Nå bruker jeg mobilen når jeg i bilen fremfor radioen, som ikke er oppgradert til DAB. Via mobilen hører jeg av og til på radio, men vel så mye på podkaster eller Apple Music. Av podkaster hører jeg på Aftenpodden, Ekko, «Sånn er du» og Stormkast blant annet.

- Er det morsomt og folkelig eller helt upassende av VG å spørre Hadia Tajik om hun fikk snøret i bånn første kvelden med sin nye kjæreste?

- Jeg ville ikke ordlagt meg så direkte i spørsmålet til Tajik. Det blir veldig privat og angår ingen, så ja – upassende.

- Hvilket bilde på kamerarullen på mobilen din oppsummerer 2018 best?

- Jeg tar mye mobilbilder, så det er vanskelig å oppsummere med ett bilde. Men vi kjøpte hytte i Drøbak i vår, og brukte den hver helg og hele den fantastiske sommeren.