Navn: Ingjerd Østrem Omland

Alder: 34

Stilling: Fungerende redaktør i P3

Aktuell: Påtroppende redaksjonssjef tv i P3

- Har P3s tv-redaksjon noe å lære av suksessen Discovery har hatt med «Ex on the beach»?

- Selvfølgelig! Det er alltid noe å lære av sukesser tenker jeg. Det motsatte ville vært meget arrogant. Det betyr ikke at vi skal gå samme retning, man kan også lære at det der - det får andre ta seg av.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Pinnekjøtt, riskrem og rå ripssaft.

- Hva var det morsomste som skjedde i medie- og kommunikasjonsåret 2018?

- Er det for tidlig å si fotoserien fra Natt og Dag nå nylig? For alternativ to er noe dølt, men det kommer fra en som liker å nerde rundt kommunikasjon og elsker nyanser i språket. Det var ganske artig å følge med på språkdebattene rundt beklagelsene av beklagelsen til Listhaug.

- Du får lov til å forfatte ett av forslagene i Trine Skei Grandes kommende stortingsmelding om mediebransjen, som blir førende for mediepolitikken i lang tid fremover. Hva skriver du?

- Lett! Jeg melder meg til å skrive forslaget til ny og fremtidsretta finansieringsmodell for NRK. En ordning som sikrer redaksjonell uavhengighet, står seg over tid og tåler teknologiske endringer. En modell som er rimelig, rettferdig og tydelig. Sverige har nettopp fått på plass ny ordning, en øremerket Public Service-avgift. Så det kan tenkes at jeg hadde kjørt en del copy paste derfra. Og så ville jeg selvfølgelig viet plass til å minne om at det er viktig for demokratiet at politikerne sørger for gode rammevilkår for hele mediebransjen. For det mener jeg også.

- Rema 1000 har fått mye oppmerksomhet for sin smarthus-film i år. Dropper du hele taleassistenten eller gleder du deg til å begynne å snakke til kaffemaskinen og stereoen?

- Jeg dropper taleassistenten til den har blitt så bra at den aldri gjør feil. Det mest irriterende i verden er når tekniske apparater ikke funker, og per nå så er har stemmestyringen et stykke igjen før det oppleves så smooth som det må for å bli installert hos meg i hvert fall.

- 2018 har vært et politisk stormfullt år. Hvilken politiker får din kommunikasjonspris og hvem får den ikke?

- Standpunkt og styr. Hareide får pris av meg i år. Og så har jeg ikke utpekt en som ikke får den, men alle de som tyr til å le av motdebattanter i politisk kvarter ligger tynt an. Det er skikkelig irriterende.

- Hvilken tv-serie ble du hekta på og hvilken hekta du deg av i 2018?

- Sånn utenom P3 seriene «Lovleg» og «17»? «Le Bureau». Jeg droppa med glede andre sesong av «The Handmaid's Tale».

- Hvordan har radiovanene dine endret seg i år og fikk du noen nye lyttervaner i år?

- Jeg bruker radioapper mye mer. Og det åpner for spoling og mer shopping så jeg får akkurat det jeg vil ha. Snakkes det om noe uinteressant eller spilles det musikk jeg ikke orker der og da, så hopper jeg bare over eller bytter kanal. Så sånn sett en litt mer kresen radiolytter nå enn før.

- Er det morsomt og folkelig eller helt upassende av VG å spørre Hadia Tajik om hun fikk snøret i bånn første kvelden med sin nye kjæreste?

- Er det nødvendig? Sånn virkelig.

- Hvilket bilde på kamerarullen på mobilen din oppsummerer 2018 best?

- Ser med en gang at jeg må ta flere bilder i løpet av året. Jeg tar åpenbart kun bilder av mine to viktigste lidenskaper: Pudder+fjell+splitboard og musikk. Om vinteren tar jeg fra bretturer. Om sommeren fra spillejobber. Så er kamerarullen død i mellomtiden.

Nye høyder:

- Her ser dere Hokkaidos høyeste fjell i bakgrunnen, og jeg er rimelig fornøyd med å ha gått opp og stått på brett ned. Og som ellers i livet dette året viser bildet at jeg har nådd nye høyder. Vært helt utslitt. Oppsøkt utsikt og innsikt, tatt sjanser og endt opp som et veldig fornøyd vesen! Foto: Privat.