Bonnier Media har inngått avtaler om sluttpakker med 58 av sine ansatte. Det forteller norsk sjef i en pressemelding. Det betyr at de er så å si i mål med avviklingen av selskapet i Norge. 

- 58 ansatte i Norge har fått innvilget sluttpakke. Avtaler med vikarer utløper. Vi er 99 prosent i mål, sier administrerende direktør Trond Juliussen i Bonnier Media.

Han bekrefter overfor Kampanje at det gjenstår avtale med én ansatt. Partene er i dialog, ifølge Juliussen.

1. november fikk nesten 60 ansatte i Bonnier den triste beskjeden om at selskapet skulle avvikles i Norge. Årsaken som ble oppgitt var at Bonniers blader har blitt hardt rammet av leserfallet samtidig som selskapet ikke har klart å kompensere for bortfallet av inntekter med nye digitale produkter og tjenester.

- Det er trist for alle ansatte som mister sine jobber. De har jobbet hardt og levert gode produkter med høy kvalitet. Samtidig er vi glade for at vi kan løse denne situasjonen gjennom sluttpakker, og har satt pris på at de ansatte har vært løsningsorienterte, sier Juliussen.

- Har vært fryktelig krevende
Tillitsvalgt Bodil Gilje er fornøyd med at de nå har kommet i mål med alle NJ-organiserte i Bonnier.

- Vi er veldig glad for at vi har kommet til en løsning, og at vi har kommet til en enighet som gjør at alle går ut i en sluttavtale og at vi kan få ro og en hyggelig tid fremover. At vi kan gå inn i 2019 med en liten sikkerhet i bakhånd, sier hun til Kampanje.

Hun forteller at prosessen har vært en påkjenning for de ansatte.

- Men prosessen har vært fryktelig krevende. Det var ikke før siste sekund at vi kom frem til dette. Det har vært en horribel prosess, vil jeg si, fortsetter hun. 

Les mer om kritikken: - Har vært en horribel prosess

Skal drifte magasiner videre
Bonnier har inngått avtaler med nåværende sjefredaktører og andre nøkkelpersoner som blir med videre for å drifte magasiner som Tara og Costume.  Disse kommer til å jobbe tett med Bonnier i Danmark. Arbeidsmåten vil være tilsvarende den Bonnier allerede har for BoligPluss, I Form, Illustrert Vitenskap og Historie, med én andel internasjonalt og én andel norsk stoff.

- Jeg er glad for at vi får med oss disse nøkkelpersonene videre. Det betyr at Bonnier kan opprettholde kvaliteten og kontinuiteten i både produksjonen og annonsesalget. Leserne skal fortsatt få gode leseropplevelser og annonsørene skal få effekt av sine investeringer i Bonnier sine produkter, sier Trond Juliussen, som selv slutter i selskapet i starten av 2019.

Fikk sjokk:

Tillitsvalgt Bodil Gilje i Bonnier har fortalt at de ansatte var lei seg, sjokkerte og frustrerte da de fikk nyheten om nedleggelsen i november. Foto: Dag Robert Jerijervi