Så langt i 2018 har minst 80 journalister blitt drept. Mer enn halvparten av drapene skjedde i Afghanistan, Syria, Mexico og Jemen.

15 journalister ble drept i Afghanistan, elleve ble drept i Syria, ni i Mexico, åtte i Jemen og seks i India i år, viser en oversikt gjort av presseorganisasjonen Reporters Without Borders.

Seks journalister døde også i USA i løpet av året, hvor fire av dem ble drept i angrepet mot avisen Capital Gazette i Maryland.

Ved utgangen av 2018 er også 60 journalister blitt kidnappet, det er seks flere enn året før. Kidnappingene er mest hyppige i Midtøsten, særlig i Syria, Jemen og Irak.

I løpet av året har også 348 journalister blitt fengslet rundt om i verden. De fleste av dem i Kina (60 journalister), Egypt (38), Tyrkia (33), Iran (28) og Saudi-Arabia (28), ifølge organisasjonen.

Til sammen 702 journalister blitt drept rundt om i verden de siste ti årene.

Drapet som fikk mest oppmerksomhet, er drapet på den saudiarabiske regimekritikeren Jamal Khashoggi. Journalisten ble drept og partert på det saudiarabiske konsulatet i Tyrkia i starten av oktober.

(©NTB)