Denne måneden er det 60 år siden «Dagsrevyen» gikk på lufta for første gang. Feiringen foregikk på Marienlyst på lørdag, og dit hadde NRK invitert en rekke tidligere programledere, korrespondenter og nyhetsprofiler.

Kampanje møtte kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og tidligere utenrikskorrespondent Odd Karsten Tveit midt i folkemengden.

- Her i rommet har vi veldig mange av de menneskene som har gitt folk i Norge kunnskap og formidlet opplevelser og dramatiske hendelser, det er Odd Karsten Tveit et eksempel på. Så her er det mange mennesker som flere millioner mennesker har et nært forhold til, sier Eriksen til Kampanje.

- Mange av «Dagsrevyens» største kritikere er kanskje samlet i rommet her i dag, er dette en 60-åring med voksesmerter?

«Dagsrevyen» er alltid til diskusjon. Den dagen det ikke er ulike meninger om «Dagsrevyen», har vi et mye større problem. Litt humoristisk kan jeg si at alle må leve med at det har gått folk foran oss som har gjort en fantastisk jobb, men som har en liten tendens til å synes at ting var bedre før.

- Var det bedre før, Odd Karsten Tveit?

- Nei, jeg tror ikke det. Det som var bedre før da man var utenrikskorrespondent, var at man hadde bedre tid til å finne historier, da måtte filmen sendes med fly og fremkalles hjemme. Nå er kravet at man går live ofte, og da får man ikke like god tid til å møte folk.

- Jeg jobbet i «Dagsrevyen» i 15 år, og jeg kan ikke huske annet enn at vi fikk kritikk hele tiden. Det var også i monopoltiden, så da var det kanskje et enda sterkere blikk på NRK. Når NRK har klart å holde seg så sterkt, så er det fordi man har fulgt med i tiden og at man har turt å eksperimentere, sier Eva Bratholm.

Heller ikke tidligere «Dagsrevyen»-anker Einar Lunde vil skrive under på kritikken.

- Nei. Jeg synes «Dagsrevyen» utvikler seg hele tiden. Det er fortsatt et samlingspunkt og bør være det. Alle ungdommer bør følge med på «Dagsrevyen», for da blir de kloke i hodet. Det er veldig viktig at de kommer ut av sosiale medier-boblen og får blikket ut mot resten av verden, sier han.

Lunde beskriver stemningen i rommet som «magisk».

- For meg har «Dagsrevyen» vært livet mitt. Det har vært så spennende, så innholdsrikt, så utfordrende og så ansvarsfullt, at det bare er helt utrolig. Jeg føler meg veldig privilegert og takknemlig for hva jeg har fått være med på.