Navn: Siv Juvik Tveitnes

Alder: 44 år

Stilling: Konserndirektør for Schibsted Publishing

Aktuell med: Går inn i Kristin Skogen Lunds nye konsernledelse og tar over jobben som sjef for Schibsteds mediedivisjon.

- Blir det fint å få en konsernsjef som slipper å konsentrere seg om spanske rubrikk- og eiendomssider?

- Vel, Schibsted skal fortsatt være majoritetseier i det internasjonale rubrikkselskapet, så jeg håper noe av konsentrasjonen går her også. Det sagt, så tror jeg absolutt det er både riktig og bra og jobbe mer fokusert på det nordiske markedet, for å styrke de sterke posisjonene Schibsted allerede har og fortsette å bygge vekst.  

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Som en ekte vestlendinger er pinnekjøtt en selvfølge. I år blir pinnekjøttet bragt fra Albert Idsøe i Stavanger til Ustaoset. Det beste pinnekjøttet rett og slett. Til pinnekjøttet drikker jeg øl og årets eneste akevitt. 

- Hva var det morsomste som skjedde i medie- og kommunikasjonsåret 2018?

- Om ikke morsomt, så er det i alle fall et høydepunkt at Kristin Skogen Lund har kommet til Schibsted. Det blir bra! På den morsomme siden har jeg ledd høylytt av «Parterapi».    

- Du får lov til å forfatte ett av forslagene i Trine Skei Grandes kommende stortingsmelding om mediebransjen, som blir førende for mediepolitikken i lang tid fremover. Hva skriver du?

- Her holder det ikke bare med et forslag. Jeg skriver at hun må lytte til bransjen og vårt innspill gjennom Mediemangfoldsutvalget.  I tillegg skriver jeg at det er avgjørende å sørge for en god balanse mellom NRK og de private mediebedriftene slik at vi alle kan finansiere god journalistikk fremover. 

- Rema 1000 har fått mye oppmerksomhet for sin smarthus-film i år. Dropper du hele taleassistenten eller gleder du deg til å begynne å snakke til kaffemaskinen og stereoen? 

- Jeg var på studietur i USA slutten av november og hadde ikke mindre enn syv tale-assistenter med meg hjem i kofferten.  Så har jeg røpet hva som blir julegaven fra meg i år. Vi har selv fått Google Home Hub (med skjerm) på kjøkkenet hjemme. Min mann hater det, men vi andre synes det er gøy å utforske. Så jeg er fan!  

- 2018 har vært et politisk stormfullt år. Hvilken politiker får din kommunikasjonspris og hvem får den ikke?

- Det er ikke så vanskelig å skrive Sylvi Listhaugs Facebook post og håndteringen av den. En pinlig affære.    

- Hvilken tv-serie ble du hekta på og hvilken hekta du deg av i 2018?

- De siste ukene har jeg kost meg veldig med Lykkeland. Det er en viktig historie om landet vårt. Jeg har prøvd å bli hekta på «Le Bureau», men blir hektet av fordi jeg sovner, dessverre. Blir nytt forsøk i julen. 

- Hvordan har radiovanene dine endret seg i år og fikk du noen nye lyttervaner i år?

- Nye lyttevaner denne høsten har blitt å høre «Forklart» fra Aftenposten på trikken til jobb, og «Gievær&Joffen» på vei hjem. All min lytting skjer gjennom mobilen, og det går nesten bare i Podcast. Det finnes uendelig mye bra innhold å lytte til. For en rastløs sjel som meg er lytting bare genialt.   

- Er det morsomt og folkelig eller helt upassende av VG å spørre Hadia Tajik om hun fikk snøret i bånn første kvelden med sin nye kjæreste?

- Det er mest folkelig og litt upassende. 

- Hvilket bilde på kamerarullen på mobilen din oppsummerer 2018 best?

- En gøy opplevelse i 2018 - på besøk i Amazon Go butikken i San Francisco. Fascinerende enkelt og samtidig skremmende med så mange sensorer som kan lese atferden din. Det oppsummerer 2018 med at data og personvern virkelig kom på agendaen. Teknologien forenkler livene våre, samtidig kan innsamling og bruk av de samme dataene utnyttes på det groveste. 

Amazon Go:

Siv Juvik Tveitnes trekker frem en morsom opplevelse i 2018 på besøk i Amazon Go-butikken i San Francisco. Foto: Privat.