Navn: Tale Gjøvik

Alder: 35 år

Stilling: Administrerende direktør i Venture Factory Media

Aktuell: Rykket opp til stillingen som sjef for Venture Factorys mediesatsing.

- Du ble nylig sjef for Venture Factorys mediesatsing. Hvis julenissen ga deg en utømmelig sekk med penger, hvilke medier ville du ha kjøpt da?  

- Vet du, denne er litt vanskelig å besvare. Jeg hyller de flinke norske journalistene, og synes både store norske medier og mange av nisjeavisene gjør det veldig bra. Samtidig jobber de fleste etter en noe utdatert forretningsmodell, som jeg mener ikke tar vare på journalistikken, og da er det ikke like fristende å kjøpe noen konkrete medier.

 - Hva spiser og drikker du julaften?

- I år blir det biff og en deilig rødvin, tenker jeg. Jeg skal feire jul i Buenos Aires med min far, stemor og stebror, så det blir lite julemat, men garantert mange gode måltider. Ellers sverger jeg til ribbe, medisterkaker, øl og akevitt, med pinnekjøtt og lutefisk som faste innslag de øvrige dagene.

- Hva var det morsomste som skjedde i medie- og kommunikasjonsåret 2018? 

- Det mest tragikomiske mener du? Det blir uten tvil Per Sandberg og Bahareh Letnes sin «pressekonferanse» under Arendalsuka. Det var pute-tv på sitt beste og verste. Jeg må tilføye at jeg er veldig stolt av at Filter Nyheter var først ute med Sandberg-saken.
 
- Du får lov til å forfatte ett av forslagene i Trine Skei Grandes kommende stortingsmelding om mediebransjen, som blir førende for mediepolitikken i lang tid fremover. Hva skriver du? 

- Bedre og mer rettferdig fordeling av mediestøtten. Jeg synes det er påfallende og dumt at det er de samme, etablerte mediene som får mediestøtte år etter år. Dette bidrar ikke til et godt mangfold.

- Rema 1000 har fått mye oppmerksomhet for sin smarthus-film i år. Dropper du taleassistenten eller gleder du deg til å begynne å snakke til kaffemaskinen og stereoen? 

- Jeg elsker taleassistenter. Jeg satt nylig i en middag med noen venner og endte opp med å bruke Google-assistenten til underholdning i noen timer. Utrolig gøy. Jeg må også tilføye at jeg synes Rema 1000 og Try har lagd en serie med folkelige og fine filmer i smarthus-konseptet, som jeg synes er veldig morsomme. Bra oppstart på samarbeidet dem imellom!

- 2018 har vært et politisk stormfullt år. Hvilken politiker får din kommunikasjonspris og hvem får den ikke? 

- Jeg er litt svak for Bjørnar Moxnes og synes han er særdeles flink til å unngå drama. Lan Marie Nguyen Berg synes jeg har fått  mye ufortjent tyn i mediene, og de hårreisende kommentarene som kom i forbindelse med graviditeten hennes synes jeg er forkastelig. Erna er også flink til å holde hodet kaldt med tanke på hvor mye drama det har vært i politikken i Norge i 2018. Som trønder smerter det meg å si at jeg synes Trond Giske og Per Sandberg tapte så det sang i 2018.

- Hvilken tv-serie ble du hekta på og hvilken hekta du deg av i 2018?

- Jeg er ganske altetende. Jeg sverger selvfølgelig til min eminemte kollega Pål Nordseth sine streamingtips, så da ser jeg på både TV 2 Sumo, Netflix og HBO. Akkurat nå synes «Narcos i Mexico» virker veldig lovende, men jeg har bare ikke hatt tid til å se den.  Jeg droppet jeg sesong to av «Handmaid's Tale» ettersom jeg foretrekker boka.

- Hvordan har radiovanene dine endret seg etter FM-slukkingen?

- Det er ikke ofte jeg hører på radio, men som tidligere red.ass i P2 hører jeg på «Kulturnytt» når jeg kan. Ellers er jeg en enorm tilhenger av podcaster, og får aldri hørt nok. Her er jeg altetende og kan liste opp i fleng: «Den digitale Drakan», «Sånn er du», «Aftenpodden», «My dad wrote a porno». Jeg må jo selvfølgelig nevne Radio Metro på FM! De heier vi på!

- Er det morsomt og folkelig eller helt upassende av VG å spørre Hadia Tajik om hun fikk «snøret i bånn» første kvelden med sin nye kjæreste?

- Jeg synes det er upassende på lik linje som Ada Hegerberg ble bedt om å twerke. Jeg har full forståelse for at det glipper og man kan stille litt dumme spørsmål til tider, men det er bare så innmari påfallende at disse alltid blir stilt til jenter. Jeg har ikke hørt noen spørre Per Sandberg om han fikk  «snøret i bånn» første kvelden, for å si det sånn.

- Hvilket bilde på kamerarullen på mobilen din oppsummerer 2018 best?

-  Jeg er ekstremt talentløs på å ta bilder, så det blir en skjermdump av en legendarisk melding fra mamma på 72 år. Når du ikke er kjapp nok til å kommentere bilder på Facebook, så får du en slik melding. Sorry, mamma!