NRKs sportssjef Egil Sundvor er blant de mange som ser tungt på nyheten om at Petter Northug legger opp som langrennsløper på toppnivå. NRK har vært kanalen for de aller fleste av Northugs mange høydepunkter i løpet av karrieren.

- Det er fryktelig trist. Han har vært så viktig for skisporten, så det er et tap for alle som er interessert i skiidrett. Northug har jo klart å skape oppmerksomhet langt utover de som er interessert i ski, og han har revitalisert idretten. Det blir tomt uten Northug i sirkuset, sier Sundvor til Kampanje.

Les også: Sponsor-analytiker: - Helt klart den største merkevaren langrenn har hatt

- Hvor mye har han betydd for norsk langrenn og internasjonal langrenn?

- Etter min mening er han en foregangsmann og utrolig viktig for internasjonal skiidrett. Han har sagt hva han mener, og hatt en dramaturgi på livet sitt som er større enn noe Hollywood kunne kommet opp med. Fallet fra da han kjørte bil i fylla og så kom tilbake i Falun og tok gull der... Den dagen ble han for alltid en del av den norske folkesjela.

- Er det et tap for oppmerksomheten rundt langrennssporten at Northug nå gir seg?

- Ja, det er det. Til vi får en ny som kan skape samme type engasjement, så er det et tap.

NRKs sportssjef tror likevel ikke dette vil legge en demper på nordmenns langrennsinteresse.

- Nå har han vært ute av toppen i halvannet til to år, og folk er fortsatt opptatt av ski selv om han ikke går. Men vi hadde jo alle ønsker om at han skulle komme tilbake, og hver gang han har stilt til start så har han løftet interessen. Nå er en æra over, også åpner det muligheter for andre.

- Ser du noen i dag med like stort potensial som Northug i det å skape blest rundt idretten?

- Vi ser ingen ny Northug, antageligvis fordi det bare finnes én.

Northug forsvinner ikke fra tv-skjermen, selv om han gir seg i skisporet. I november kunne Kampanje avsløre at Northug har inngått en avtale med TV 2 om at han slutter seg til deres rekker etter karriereslutt.

Les mer: Slik blir Petter Northugs nye karriere - skal jobbe for TV 2