Det historiske mellomvalget i USA, der Demokratene sikret seg Representantenes hus for første gang på åtte år, ga TV 2 Nyhetskanalen en andel på 5 prosent blant alle tv-seere i går.

Dette er den beste andelen til Nyhetskanalen så langt i høst. Til sammenligning hadde kanalen en andel på 4,7 prosent da KrF skulle avgjøre skjebnen til regjeringen og egen partileder på fredag.

Denne gangen hadde TV 2 langt mindre konkurranse om seerne.

- Vi er den eneste norske tv-kanalen som dekker det amerikanske mellomvalget gjennom kvelden og natten. Vi gjør det fordi vi vet det engasjerer også det norske folk, og fordi vi mener det er en del av det journalistiske oppdraget. Derfor er det selvsagt ekstra fint å se at både tv-seerne og de som leser oss på tv2.no setter pris på det vi gjør, og følger oss gjennom natten, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

Blant den kommersielle seergruppen 20-49 år fikk TV 2 Nyhetskanalen en andel på 4,8 prosent og var dermed Norges fjerde største kanal i målgruppen.

- Vi er opptatt av valg i TV 2, og ikke minst et historisk mellomvalg som årets. Vi er stolt av at landets fremste USA-eksperter jobbet med oss gjennom natten, og vi har dyktige TV 2ere i Norge og USA som jobber hardt for at vi skal tilby publikum nyheter, historier, analyser og målinger, sier Solbrække.