Kort tid etter at Discovery offentliggjorde planene for sin nye julekalender - kalt «Juleølkalenderen» - tok Morten Ramm bladet fra munnen og anklagde TVNorge-eieren for å ha «rappet» ideen fra Martin Marki i Humornieu.

Han har laget «Kalendærn» siden 2012, som Ramm mener er slående lik Discoverys nysatsing.

- Alle kan kjøpe konsepter som er like. Og kanskje i god tro. Men her er det en veldig tydelig humoridé i bunn, som man ikke kommer unna, at er laget av Martin i syv år nå, sier Ramm til NRK.

Ideen er å teste én juleøl hver dag frem mot jul, men hele kalenderen spilles inn på én dag, og programlederen blir derfor fullere og fullere for hver luke. 

Nå er det klart at Nordic Entertainment Group (Nent Group) har snappet opp rettighetene til «Kalendærn». for visning på Viafree. Dermed er det duket for en aldri så liten julekalender-krig mellom TV3- og TVNorge-eierne.

Andreas Bakka Hjertø, programdirektør i Nent Group Norge, er godt fornøyd med kjøpet, og sender også et lite stikk til Discovery.

- Humornieu-gjengen lager innhold som passer perfekt for vår strømmetjeneste Viafree. Det er kanskje ikke den mest politisk korrekte julekalenderen som vises på norske strømmetjenester. Vi regner med at seerne skjønner at dette ikke er noe de bør teste hjemme, og heller overlate til rutinerte komikere som har lang erfaring med denne type julekalendre, sier han i en pressemelding.

Les også: Ylvis & co drikker seg full i ny julekalender - får kjeft

Espen Skoland, nordisk kommunikasjonsdirektør i Discovery Networks, har sagt til NRK at de var klar over at det fantes et lignende konsept da de kjøpte rettighetene til «Juleølkalenderen». 

- Vi er blitt gjort oppmerksom på at formatet har en liknende grunnidé som en kalender gjort i sosiale medier i Norge. Men dette er en kalender som ikke var på vår radar da vi ble presentert for formatet vi har kjøpt. Vi har heller ikke sett grundig på den nå, og forholder oss til at formatet vi har kjøpt, er nettopp det, et format utviklet og eid av Banijay, sier Skoland.

Discovery har fått med seg Bård og Vegard Ylvisåker, Calle Hellevang-Larsen, Magnus Devold og Ole Martin Alfsen på sin versjon.