TV3-eier Nordic Entertainment Group (Nent Group) og BBC Studios har inngått et salgssamarbeid i Norge som innebærer at Nent skal håndtere reklamesalget til BBC Brit her til lands. 

- Vi ser frem til et spennende samarbeid med en av verdens største kringkastere, og er naturlig nok fornøyde med å innlemme BBC Brit i vår kanalportefølje. Kanalen har hatt en flott vekst i år, noe vi tror vil fortsette. BBC Brit har masse spennende innhold, deriblant talkshow-suksessen «Graham Norton Show», «QI» og «Top Gear». Dette er programmer vi vet norske seere setter pris på, sier norgessjef Vegard Klubbenes Drogseth i Nent.

Dette er den andre salgsavtalen Nent inngår på kort tid. I oktober ble det kjent at de også overtar reklamesalget til Fox Networks Group (FNG) og kanalene for kanalene Fox og National Geographic Channel.

Les mer: TV3-eier og Fox inngår partnerskap i Norge

Fox Networks Group og BBC Brit har hatt en salgsavtale de siste årene, så dagens avtale er ikke overraskende i så måte.

- Vi er svært fornøyde med at Nent Group skal representere BBC Brit i Norge. BBC Brit har opplevd sterk vekst i seing det siste året, og vi ser frem til å øke kanalens kommersielle potensial enda mer i samarbeid med Nent, sier Nick Percy, Executive Vice President for BBC Studios i Vest-Europa.

BBC Brit har så langt i år en kommersiell andel på 1,4 prosent.