158 aviser får tildelt produksjonstilskudd til 313 millioner kroner i år. Tre av aviser får pressestøtte for første gang.

Minerva, Vesterålen Online og Bladet Vesterålen får tilskudd for første gang i 2018. Samtidig kvalifiserer avisene Vestlandsnytt og Setesdølen på nytt til støtte etter å ha vært ute av ordningen noen år, melder Medietilsynet.

207,5 millioner kroner av støtten går til de ti største tilskuddsmottakerne. Blant dem finner vi Klassekampen, Vårt Land, Dagsavisen og Bergensavisen. Sistnevnte hadde størst vekst i fjor både i kroner og prosent.

Klassekampen er den avisen som får mest pressestøtte. Avisen økte tilskuddet med ti millioner kroner fra i fjor og har nå et tilskudd på nær 43 millioner kroner. Mentor Mediers aviser Vårt Land, Dagsavisen og Rogalands Avis får imidlertid vesentlig mindre tilskudd i år på grunn av fall i opplaget.

Lokalavisene SortlandsAvisa og Yderst har lagt ned driften og er dermed ute av støtteordningen.

Pressestøtten skal føre til et mangfold av nyhets- og aktualitetsmedium over hele landet. Tilskuddsordningen er rettet mot medier som er økonomisk vanskeligstilte eller har små opplag.

(©NTB)