For to år siden tok Asbjørn Olsen sluttpakke i TV 2 etter nesten 20 år i kanalen. De siste tre årene har han undervist i journalistikk som lektor ved OsloMet. Nå hentes han tilbake til TV 2 for å bli redaksjonsleder i suksessprogrammet «Åsted Norge». Han erstatter Bjørn Carlsen, som nylig takket ja til jobben som redaksjonssjef i Dagbladet Tv.

- «Åsted Norge» har funnet en usedvanlig vellykket formell i skjæringspunktet mellom norsk virkelighet, solid krimjournalistikk, folkeopplysning - og ikke minst, jakten på fortellinger seerne kan identifisere seg med. Dette gleder jeg meg til å bli en del av. Ikke minst blir der fint å jobbe sammen med flere av mine gamle kolleger fra TV 2, sier Olsen i en pressemelding.

Les også: Har ledet Åsted Norge - nå går han til Dagbladets tv-satsing

Les også: Gravejournalist tar sluttpakke i TV 2

Krimduo gjenforenes
TV 2 er fornøyd med at Olsen vender tilbake.

«Åsted Norge» har et ambisiøst mål om å gjøre Norge til et litt tryggere land å bo i, det er en seersuksess, og det er en glede at vi har fått Asbjørn med i det videre arbeidet, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2 i en pressemelding.

I 2010 avslørte Olsen, sammen med programleder Jens Christian Nørve, at norske polititopper jobbet som agenter i en hemmelig overvåkingsenhet for den amerikanske ambassaden i Oslo. I Oslo tingrett i april 2016 ble fem menn dømt til betinget fengsel i mellom 15 og 30 dager og til å betale bøter på mellom 30.000 og 80.000 kroner. Sammen med Jens Christian Nørve ble han tildelt Skup-diplom for saken.

- En av de dyktigste tv-fortellerne vi har
- Jeg er veldig glad for å få jobbe med min gamle makker igjen. Asbjørn er en av de dyktigste tv-fortellerne vi har og vil bidra til å gjøre «Åsted Norge» enda bedre. Han er flink med folk og har et bredt kildenettverk. Og så er Asbjørn en knakende hyggelig fyr, sier Nørve i meldingen. 

Olsen er utdannet innen fjernsynsregi på Høgskolen i Lillehammer, har en mastergrad i rnalistikk, og lang erfaring som krimreporter i TV 2.

- Vi er veldig glade for å få Asbjørn på laget. Vi er sikre på at han vil styrke et allerede veldig sterkt journalistisk miljø på Mastiff. Asbjørn har over mange år vist en unik evne til å finne og ikke minst til å fortelle de beste TV-historiene. De evnene er vi glade for at han skal bruke hos oss, sier Jostein Olseng, faktasjef i produksjonsselskapet Mastiff, selskapet som produserer «Åsted Norge».

Satte ny seerrekord mandag
«Åsted Norge» produseres av Mastiff. Selskapet står også bak produksjoner som TV 2 hjelper deg, Matkontrollen, Helsekontrollen, God kveld Norge og Boligjakten.

Krimserien har ukentlig over 500.000 seere på mandagskveldene. Så langt denne sesongen har programmet hatt en markedsandel på 42 prosent i aldersgruppen 10-79 år. Mandag kveld hadde programmet sin mest sette episode noensinne med 610.000 seere.

Les også: Ny rekord for «Åsted Norge» - første gang over 600.000 seere

Les også: TV 2 fosser frem - vinner tv-kampen i oktober