Telia ligger ikke på latsiden. I sommer kjøpte det svenske telekonsernet, hvor den svenske staten eier 37 prosent, kabel- og bredbåndsselskapet Get TDC Norge for 21 milliarder kroner. Samme uke i juli bladde Telia opp 8,5 milliarder kroner for Bonniers tv-virksomhet, som omfatter blant annet TV4, som er Sveriges største kommersielle tv-hus.

Nå ønsker Telia å kjøpe enda mer av den svenske, familieeide mediegiganten. For Telia vil, ifølge det svenske nettstedet Breakit, kjøpe Bonnier-eide SF Studios. Ifølge Breakit har Telia i samtaler med Bonnier fått signaler om at de kan få opsjon på å kjøpe SF Studios på sikt.

Les også: Skal bruke 800 millioner på å slå Telia sammen med Get og Bonnier

Les også: - Telias milliardhandel kan endre tv-bransjen – og det kan skje raskt

SF Studios, som omsatte for 1,3 milliarder norske kroner i fjor,  eier rettighetene til Astrid Lindgren-filmene, som «Pippi Langstrømpe», «Emil i Lønneberget» og «Ronja Røverdatter», og de kjente Ingmar Bergman-filmene. Oppkjøpet skal være en del av Telias strategi med å endre selskapet til å bli et telekom- og mediekonsern.

Tanken er å sikre seg attraktivt tv-og filminnhold og dermed kunne tilby bredbåndskundene mer enn det konkurrentene har muligheter til. Tilgang til nordisk innhold via TV4 og SF Studios vil også kunne gjøre Telia sterkere i konkurransen med aktører som Netflix. SF Studios innhold skal ifølge Breakit passe perfekt i TV4 og Telias strategi om å være best på svensk innhold.

I tillegg til rettighetskatalogen eier SF Studios strømmetjenesten SF Anytime og SF Kids Play, samt  filmprodukusjonsvirksomheten.  Filmproduksjonen omfatter selskapet  Tre Vänner, som blant annet står bak filmatiseringen av Jens Lapidus bok «Snabba Cash».

Les mer: Spår Telias tv-kjøp nord og ned: - Telekom-aktører er dårlige medieeiere

Les også: Jan Scherman: - Telia-kjøp vil forandre hele det nordiske mediemarkedet

Bonnier-familien har siden sommeren stykket opp sitt medieimperium, og har ikke lagt skjul på at flere deler enn tv-virksomheten kan bli solgt. Verken Bonnier eller Telia har kommentert spekulasjonene om at SF Studios kan være i spill.

Les også: Telia sikret seg Get - nå er stort tv-kjøp i boks (Abonnement)

Les også: Bonnier splittes opp i flere selskaper - Tomas Franzén ferdig som konsernsjef