Den svenske tv-lisensen, som var på 2400 svenske kroner per husstand med tv- og radiomottaker, skrotes, og erstattes av en avgift på maksimalt 1300 kroner per person.

Personer med lavere inntekt enn 13.600 kroner i måneden får en redusert avgift.

Endringene trer i kraft 1. januar og har blitt vedtatt av et samlet riksdag i Sverige foruten Sverigedemokraterna, skriver SVT.

- Det er bra at man moderniserer tv-avgiften sånn at den holder seg i kommende generasjoner. I dag finnes det nesten 1,5 millioner svensker som ser mye på SVT, men som bare ser digitalt. Nå kommer alle til å være med å betale, sier SVT-sjef Hanna Stjärne til SVT.

Også i Norge har Stortinget samlet seg bak å fjerne NRK-lisensen, men hva den skal erstattes med er foreløpig uklart. Finansieringen av NRK skal være en del av mediemeldingen som kulturminister Trine Skei Grande har varslet før jul.