Sluttspillet i Norges nasjonale e-sport turnering, Telenorligaen, sendes i sin helhet på VGTV helgen 24. og 25. november, live fra Lillehammer. Sendingen er første skritt mot et langsiktig samarbeid for å bygge norsk e-sport. Bak Telenorligaen står selskapet Good Game AS, som kontrolleres av tidligere Discovery- og TVNorge-sjef Harald Strømme.

Les også: Ny Goldman Sachs-rapport: - Ingenting kan stoppe esport nå

Som TV-sjef inngikk han et omfattende samarbeid med VG om dekningen av Eliteserien i fotball. Nå er det grener som Counter-Strike GO, Rocket League og League of Legends som skal prege sendingene og dekningen. 

- E-sport er i enorm vekst over hele verden, og Telenorligaen samler både bredden og toppen i det norske miljøet. Da er det en viktig milepæl å få Norges ledende sportsredaksjon med på jobben for å utvikle norsk e-sport videre, sier Harald Strømme.

Han sier til VG at målet er å få til noe av det samme som NRK og VG har gjort med sjakken. 

- Den pedagogiske jobben VG og NRK har gjort for sjakk som tv-idrett er imponerende. Målet er å få til noe tilsvarende innenfor e-sport, sier Strømme til nettavisen. 

Sluttspillet på Lillehammer er første skritt for å gjøre e-sporten mer tilgjengelig for folk flest, og ambisjonene på sikt er store. - Den pedagogiske jobben VG og NRK har gjort for sjakk som TV-idrett er imponerende, sier Strømme. Målet er å få til noe tilsvarende innenfor e-sport.

I VG-ledelsen er entusiasmen stor for den nye satsningen.

- Telenorligaen er Europas største nasjonale liga og har gått i bresjen for å utvikle e-sport her i Norge. Nå er tiden moden for å gjøre dette innholdet tilgjengelig for langt fler enn tidligere, sier Thomas Manus Hønningstad, administrerende direktør i VGTV.

- Med våre sterke redaksjonelle krefter, og gjennom kanaler som SnapChat og VGTV skal vi videreutvikle e-sporten i nært samarbeid med Good Game, fortsetter han. 

Les også: NFF om gaming-boom: - Håper det ikke blir parkett på Ullevål med det første

Her kan du se en video fra Ullevål Stadion da medie- og fotballtoppene møttes til debatt om blant annet e-sport: