Nesten 300 mennesker kom til kontorfellesskapets Meshs lokaler for å høre på presentasjonen av den nye, årlige fremtidsrapporten «Schibsted Future Report». Dit kom også påtroppende Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund som nå er i ferd med å rydde seg ut av kontorene hun har hatt de siste seks årene i NHO.

Hennes opptreden på Mesh i dag var Skogen Lunds første offisielle opptreden som Schibsted-sjef.

- Tjuvstarter du i jobben som Schibsted-sjef i dag?

- Ja, det er litt tjuvstarting. Men jeg tenker dette er så viktig og noe vi gjør bare en gang i året så da var lov med en liten tjuvstarting, sier Skogen Lund.

Nedtellingen har dermed for fullt begynt frem til NHO-direktøren tar over mediedelen  og et selskap som har vært ledet de siste årene av Rolv Erik Ryssdal. Ryssdal går over i en ny jobb som sjef for det nye, internasjonale rubrikkselskap.

Da nyheten om Skogens  Lunds jobb som ny konsernsjef i Schibsted sprakk utløste det mange positive reaksjoner og en av de som var aller mest positive var VGs magasinredaktør Jane Throndsen som utbasunerte «this girl is on fire» med referanse til den kjente sangen til Alicia Keys. 

Les også: VG-redaktør om Skogen Lund: - This girl is on fire!

- Er Kristin Skogen Lund i fyr og flamme nå rett før hun skal ta over?

- Ja! Jeg er det egentlig. Jeg er ganske fyra opp, sier Schibsteds påtroppende sjef. 

Se videointervju med den nye Schibsted-sjefen her rett før hun ønsket  velkommen på Mesh i dag. 

For nå er det drøye to uker til Skogen Lund tar over mediedelen i Schibsted. I forbindelse med annonseringen av at NHO-direktøren ble ny Schibsted-sjef ble det også klart at mediekonsernet splittes i to, et nordisk mediekonsern med tjenestene Finn og Blocket og et internasjonalt rubrikkselskap.

Skogen Lund tar dermed over det desidert største selskapet i omsetning når hun tiltrer i jobben 1. desember.

Se video fra Kristin Skogen Lunds første offisielle opptreden som Schibsted-sjef her.