Signy Fardal tok til Instagram for å offentliggjøre avgangen som sjefredaktør i Elle. «Etter 20 fantastiske år som sjefredaktør i ELLE har jeg valgt å si opp min stilling og ser nå fram til nye og spennende oppgaver», skriver Fardal og legger til hashtaggene #thefutureisfemale og #loveyouall.

Overfor Kampanje avviser hun at det ligger noe dramatikk bak avgangen.

- Det har vært en fest fra dag én, sier Fardal til Kampanje.

Bestemte seg mandag morgen
Beslutningen om å gi seg tok hun mandag morgen. Etter 20 år mener hun tiden er inne for å gjøre noe nytt. 

- Dette har kommet som et sjokk på mine medarbeidere og mine overordnede. Derfor har jeg ventet noen dager med å offentliggjøre beslutningen. Nå må vi finne ut av hvordan jeg skal slutte på best mulig måte, sier Fardal til Kampanje.

- Hva skal du gjøre nå?

- Jeg har ingen konkrete planer om hva jeg skal drive med fremover, men jeg føler at jeg fortsatt har masse å bidra med, sier hun.

Har styrt siden 1999
Fardal har styrt magasinet siden 1999 og ble med over da Egmont Publishing avsluttet avtalen med den franske Elle-eieren Lagardère og United Influencers tok over som utgiver for den norske utgaven.

- Bonnier legger ned den norske virksomheten – og nå slutter du. Hvordan skal det gå med den norske uke- og magasinpressen?

- Det er helt klart tøffe tider i magasin- og ukepressen, slik det også er i avisbransjen, men tøft har det vært i mange år. Jeg var også med da det var helt andre tider i bransjen. Samtidig har jeg fortsatt knalltro på Elle som merkevare. Jeg tror Elle vil eksistere både på papir og i alle digitale kanaler i framtiden. Men det vil fortsatt kreves omstilling.

- Det har blåst friskt rundt deg til tider. Hva skjer nå?

- Jeg vet ikke. Kanskje det blir stille?

- Har du noen idé om hva du skal finne på nå?

- Nei. Har du? Hehe. Jeg regner med at jeg skal få bruk for alt jeg har lært, men kanskje på litt andre måter.

- Trist at hun skal gå
Gründer og eier i United Influencers, Kjetil Tveter, bekrefter at Fardals beslutning kom som et sjokk på han. 

Han skulle gjerne sett at Fardal fortsatte som Elle-sjef.

- Ja, Signy har vært en stor ressurs for Elle og det er trist at hun skal gå, sier han til Kampanje.

Nå starter jakten på en ny sjefredaktør.

- Vi fortsetter driften som videre, og vil få på plass en erstatter før Signy sin oppsigelsestid er ferdig.

«Same, but different»
Da Kampanje snakket med Fardal i mai i fjor, sa hun at det slett ikke var noen selvfølge at hun skulle fortsette som Elle-sjef i United Influencers.

- Nei, dette er noe helt annet. «Same, but different», et helt nytt tankesett og en helt ny måte å jobbe på. Dette er et selskap som utfordrer vedtatte sannheter, som Kjetil Tveter pleier å si. Dette blir en helt annen kontekst og en annen greie enn et tradisjonelt forlagshus, sa Fardal til Kampanje.

Les mer: United Influencers redder Elle fra bladdøden