I boka «Text on the beach», kommer Henrik Elvejord Borg med krass kritikk av tv-produksjonen han selv var med i. Han er spesielt kritisk til castingen av realityserien, og mener han aldri burde ha sluppet gjennom nåløyet, skriver VG.

- Testene i forkant var nærmest fraværende. Vi hadde en 30 minutters samtale der vi krysset av på noen spørsmål i tillegg til en ti-minutters lang samtale på Gardermoen før avreise til Mauritius. Det er absolutt ikke nok til å finne ut om folk har hodet på rett sted, sier Borg til VG.

Mediesjef i Discovery, Hanne McBride, kjenner seg ikke igjen i påstandene.

– Vi har hatt en løpende dialog med alle deltagerne etter innspillingen, noen mer enn andre, og alle har i tillegg hatt stående tilbud om kontakt med profesjonelle samtalepartnere. Vi har også brukt de mest erfarne psykologene i TV-bransjen i hele produksjonsprosessen, inkludert i castingprosessen, og det at en deltager er bipolar, diskvalifiserer ikke deltagelse. Castingen gjøres ut fra en helhetsvurdering, sier hun til VG.