Egmont Publishing mister de to populære norske tegneseriene Pondus og Lunch til nyopprettede Strand Forlag, som er startet av tegneserieagent Håkond Strand. Det skriver Dagens Næringsliv.

Som tegneserieagent har Strand representert både Pondus-skaper Frode Øverli og Lunch-skaper Børge Lund.

- Det er først og fremst spennende å være med å starte opp et nytt norsk tegneserieforlag, det er en strålende nyhet i seg selv og noe jeg har lyst til å være med på. I et marked der mye går nedover, er det gøy å være med på en satsing som jeg er sikker på vil åpne opp muligheter for meg og andre norske serieskapere i tiden fremover, sier Frode Øverli til DN.

Direktør Kjell Frostrud Johnsen i Egmont Kids forteller at de har startet jakten på nye striper. Han avviser at overgangen medfører nedbemanning på kort sikt.

- Dette er avtaler som er blitt fornyet med to eller tre år av gangen. Vi synes selvsagt det er veldig synd at de etter et så langt og vellykket samarbeid ikke ønsket å fornye avtalen med oss. Men vi har forståelse for at de ønsker å tenke litt nytt og ønsker dem lykke til, sier Johnsen til DN.

Les også: Pondus danker ut Se og Hør som Norges mest leste blad