Mange sportsinteresserte fulgte ekstra nøye med på Petter Northug da han i dag gikk sesongens første skirenn på Beitostølen. Det endte med at Northug ble disket på grunn av skøyting på de første 200 meterne. Foran et stort pressekorps åpnet Northug onsdag for at han kan komme til å avslutte karrieren allerede før jul dersom formen ikke blir langt bedre. 

Etter det Kampanje kjenner til skal Petter Northug allerede ha inngått en avtale med TV 2 om at han skal begynne å jobbe for tv-kanalen straks karrieren som aktiv skiløper er over.

Sport og underholdning
Programredaktør Jarle Nakken i TV 2 bekrefter opplysningene overfor Kampanje.

- Jeg kan bekrefte at vi har inngått en langsiktig avtale med Petter Northug om at han skal jobbe med programinnhold og sportsrelatert innhold for TV 2 når han legger opp, sier han.

- Det betyr at han også kan jobbe med ren underholdning for TV 2?

- Ja, det tenker jeg.

- Hvorfor har dere inngått denne avtalen med Northug?

- Northug er en fantastisk idrettsmann og har i tillegg vist egenskaper og en personlighet som helt klart er interessant for oss. Han er også motivert for å jobbe sammen med TV 2.

Les også: NRK om TV 2s Northug-kupp: - Håper det blir en stund til

- Har fokus på skikarrieren
Når Northug kan begynne å jobbe for TV 2, er selvfølgelig helt avhengig av når han velger å legge skiene på hylla.

- Han har fokus på sin skikarriere. Det er hans prioritet nå. Den dagen han ønsker å legge opp, da er samarbeidet vårt i gang, sier Nakken.

Han vil ikke si når de inngikk denne avtalen med Northug, annet enn at de har hatt den «en stund».

Northug-manager bekrefter
Petter Northugs manager, Are Sørum Langås, bekrefter også avtalen overfor Kampanje i ettermiddag.

- Det er riktig at Petter har en avtale med TV 2, men når den trer i kraft og omfanget er det for tidlig å si noe om, sier Langås til Kampanje.

Da VG konfronterte Petter Northug med Kampanjes avsløring på Beitostølen i ettermiddag, hadde han dette å si:

- Jeg vet ikke hva TV 2 har meldt, men jeg får spille dum..., sier Northug til VG.

NRK kuppet Northug-dokumentar
Northug var sist TV 2-aktuell med dokumentarserien «Sirkus Northug» i 2013 og 2014. Deretter ble de utkonkurrert av NRK, som sendte dokumentaren «Northugs triumf» i 2015, også den produsert av Globus Media.
Nå får TV 2 sin revansje.

Petter Northug har vært den største og mest omtalte langrennsstjernen og en av de mest attraktive sponsorobjektene de siste ti årene. Det skapte bølger da dagligvarekjeden Coop inngikk en stor sponsoravtale med trønderen da han brøt med landslaget i 2013. Norges Skiforbund sa først kontant nei til at Petter Northug kunne fortsette med Coop som sponsor da han tidligere i år vendte tilbake til landslaget. Men en liten finte på forhandlingsrommet løste floken.

Byggevarekjeden Obs Bygg, som  ereid av Coop, overtok som sponsor, og dermed kunne Coop og Northug fortsette samarbeidet ettersom Obs ikke er en merkevare i konflikt med Skiforbundets sponsorer.

Les også: Northug får fortsette med Coop

Foruten skikarrieren, har Petter Northug i høst vært aktuell med boken «Min historie», som ikke har blitt lansert uten kontroverser