Petter Northug har ikke gitt opp skikarrieren ennå, men han har varslet at det kan skje allerede før jul. I dag kunne Kampanje avsløre at han allerede har inngått en avtale med TV 2 om å jobbe for kanalen den dagen det skjer.

- Jeg kan bekrefte at vi har inngått en langsiktig avtale med Petter Northug om at han skal jobbe med programinnhold og sportsrelatert innhold for TV 2 når han legger opp, sier programdredaktør Jarle Nakken i TV 2 til Kampanje. 

Også Northug-manager Are Sørum Langås har bekreftet avtalen overfor Kampanje i ettermiddag.

Les mer: Slik blir Petter Northugs nye karriere - skal jobbe for TV 2

NRKs sportssjef Egil Sundvor tar nyheten om TV 2-avtalen med fatning.

- Det er hyggelig og flott for TV 2. Vi som er opptatt av skiløperen Northug håper jo at det blir en stund til, men vi ønsker både TV 2 og Northug lykke til med sitt samarbeid, skriver han i en tekstmelding til Kampanje.

- Har dere forsøkt å få på plass en lignende avtale med Northug?

- Nei.

Northug var sist TV 2-aktuell med dokumentarserien «Sirkus Northug» i 2013 og 2014. Deretter ble de utkonkurrert av NRK, som sendte dokumentaren «Northugs triumf» i 2015, også den produsert av Globus Media. Nå får TV 2 sin revansje.