NRK har vært i gang med å utvikle en tv-serie basert på Zeshan Shakars bestselgende Stovner-roman «Tante Ulrikkes vei». Nå går de ut av prosjektet, skriver Aftenposten.

- Vi har mange prosjekter vi vurderer i ulike sjangere, og vi har et helhetsregnestykke som må gå opp. Vi har valgt ikke å gå videre med å utvikle denne serien nå, sier dramasjef Ivar Køhn i NRK til Aftenposten.

I Rubicon er de overrasket over avgjørelsen.

- Vi har hatt et forprosjekt med NRK, som de har valgt å stoppe. Jeg stiller meg undrende til beslutningen, men tar avgjørelsen til etterretning. Det er vanskelig å forstå at man ikke vil utvikle videre en så viktig og populær bok med et så kreativt team, sier Anne Bjørnstad, produsent og dramasjef i Rubicon.

De har fått med seg Iram Haq på regi og Hilde Hagerup på manus. Forfatter Zeshan Shakar er konsulent på prosjektet. Nå starter de jakten på en ny samarbeidspartner.

TV 2s dramasjef Christopher Haug vil verken si «ja» eller «nei» på spørsmål fra Kampanje om de er interessert i serien.

- Jeg vil ikke kommentere konkrete prosjekter i Kampanje, men hos TV 2 er døren høy og porten vid. Vi ønsker å ha de beste historiene på våre plattformer. Vi snakker og lytter naturligvis med alle dyktige folk, sier han.