Det måtte et omspill til for at Magnus Carlsen kunne seire over Fabiano Caruana og forsvarer tittelen som verdensmester i sjakk. Gårsdagens tre partier hadde 517.000 seere hver, mens det siste partiet hadde 557.000 seere på NRK2. Årets sjakk-vm er det mest sette noensinne på NRK, opplyser kanalen om i en pressemelding.

Seertallet nådde en topp kl. 19.21 med 734.000 seere.

- Dette er de høyeste tallene vi har hatt på sjakk-VM. Og det er viktig å huske på at her er det partier som varer lenge, og vi snakker om rating, så det er rett og slett mange mennesker som har brukt store deler av livet sitt  på sjakk siden 9. november, sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen til Kampanje.

Alle de 12 partiene har hatt et snitt på 289.000 seere. Forrige rekord er fra 2016 med 277.000 seere i snitt. I 2013 var snittet 227.000 og i 2014 var snittet 199.000 seere.

- Sjakk har vist seg å være veldig populært i Norge, og som med all annen idrett, når Norge er med i verdensmesterskap, så synes folk det er spennende. Det er så mye mer enn bare å se på to personer som flytter brikker. Det er en sakte spenning, sier Tolonen.

Totalt har tre millioner seere vært innom sjakksendingene fra årets verdensmesterskap.

Carlsen og Caruana har også dratt seere til NRKs strømmetjeneste NRK TV. Der har de til sammen bruk én million timer på sjakksendingene. NRK TV hadde sin beste uke noensinne i uke 46, med 700.000 unike brukere den helgen, takket være sjakk og langrenn.

Gårsdagens partier hadde et snitt på 25.000 seere, som ligger inne i det totale snittet på 517.000 seere.

- Selv om tallene er vesentlig høyere på kringkastet tv enn på strømming, er det verdt å ta med seg at med så lange sendinger, så er det sjakk folk har brukt mest tid på inne på NRK TV, sier Tolonen.