NRKs true crime-serie «Gåten Orderud» kritiseres nå av privatetterforsker Tore Sandberg. Han mener serien gir seerne et skjevt bilde av saken. Han hevder også at det har kommet inn flere tips har kommet i kjølvannet av serien. Det skriver NRK.

- Dokumentaren er ubalansert, og befolkningen får nå et inntrykk av at det er Per og Veronica som står bak dette. Dette er svært alvorlig. Slik de første episodene har vært til nå, får seeren et skjevt bilde av saken, sier Sandberg, sier Tore Sandberg til NRK.

Per og Veronica Orderud er begge dømt til lange fengselsstraffer for medvirkning til drapene i 1999, men hevder at de er uskyldige. Sandberg jobber på oppdrag av ekteparet, som ønsker saken gjenopptatt.

Sandberg mener også at politiet flere steder i serien får snakke fritt - uten å bli møtt av kritiske spørsmål.

- Politiet står hundre meter fra gården og sier de ikke fant spor. Men de fant jo spor. Dette blir de ikke utfordret på, og dokumentaren blir ubalansert, sier Sandberg til NRK.

Krimsjef i VG og programleder for NRK-serien Øystein Milli, er ikke enig i Sandbergs kritikk.

Han mener de har påpekt flere feil som politiet har gjort i saken.

- Vi har blant annet brakt en helt ny drapsfluktsrute på banen, en observasjon av en kvinne og en bil som ingen har sett før, funnet hull i «180-etterforskningen» og påpekt flere personer som er for dårlig etterforsket, sier Milli.

Videre forklarer han hvordan de har lagt stor vekt på å ha et bredt kildeomfang med i serien, og understreker at Tore Sandberg, Veronica Orderud og forsvarere er med.