VG mener de stiller stiller med landets beste sjakkeksperter når VM begynner fredag ettermiddag. Ny programleder på VGTV blir Regine Leenborg Anthonessen (23), opplyser mediehuset i en pressemelding.

Anthonessen overtar etter Mads A. Andersen, som ledet sjakksendingene de tre foregående mesterskapene. Han sluttet i VG tidligere i år for å bli direktør for videoinnhold i Aller Media.

Hun har vært videojournalist i VG Sporten siden 1. januar 2017. Før det jobbet hun i TV 2. Anthonessen er journalisturdannet fra Oslo Met. 

- Jeg gleder meg skikkelig til å få lede VGTVs sjakksendinger. Det er ikke lett å overta etter dyktige Mads Andersen, men med et så sjakkkyndig panel i studio skal det nok gå bra, sier Anthonessen i meldingen.

Les også: VG inviterer til sjakk-landskamp på Times Square og Oslo S

- Vanskeligst å styre ordet
Mangeårig sjakklærer på NTG og tidligere sjakkmester Simen Agdestein, Norges-toer Jon Ludvig Hammer og sjakkelsker Hans Olav Lahlum, som nå gjør comeback i VGs team.

 - Det vanskeligste blir nok å styre ordet, for jeg vet at alle tre kommer til å ha mye på hjertet hele tiden. Innimellom må vi kanskje stoppe opp litt hvis det blir komplisert, men det blir helt topp med de tre i studio sammen. Jeg skal gjøre mitt beste for å formidle det til både de som kan mye sjakk, men også de som ikke forstår alt, sier Anthonessen.

- Hun er en sikker vinner
Sportssjef i VG, Øyvind Brenne, har stor tro på den nye programlederen.

 - Regine er en svært naturlig ledertype. Hun er sterk journalistisk, tv-faglig, har bred sportsfaglig kompetanse, og evner i tillegg å formidle budskap på en strålende måte Jeg er 100 prosent sikker på at hun kommer til å levere sendinger du må få med deg om du er interessert i hvordan det går med Magnus Carlsen. For å bruke sportssjargongen: Hun er en sikker vinner som programleder, sier Brenne.

Slik blir NRKs dekning
NRKs sendinger fra sjakk-VM skal nok en gang ledes  NRK Sportens Line Andersen. I studio har hun med seg NRKs sjakkekspert Torstein Bae, som vil formidle kampens utvikling. Heidi Røneid er seernes bindeledd til studio. Hun fanger opp hva som engasjerer, morer, irriterer og skremmer publikum og tar det med inn i sendingene.